ȘtiriSustenabilitate

Livrarea de vodcă Absolut cu zero emisii, utilizând un camion hibrid electric Scania

Unul dintre cei mai cunoscuți producători de vodcă din lume, Absolut, își transportă producția utilizând un camion hibrid Scania P320.

Pentru cei care nu știu, orașul Åhus din sudul Suediei este “casa” companiei Absolut, producătorul uneia dintre cele mai cunoscute mărci de vodcă din lume.

Livrarea de vodcă Absolut cu zero emisii, utilizând un camion hibrid electric Scania

Înființată în 1879, Absolut este, ca și Scania, o parte importantă a patrimoniului industrial al Suediei. Mai mult, cele două companii au, de asemenea, un angajament puternic față de durabilitate.

Din acest motiv, în Åhus circulă de puțină vreme un camion hibrid electric Scania P 320, construit de producătorul suedez într-o serie extrem de limitată.

Extrem de silențios în timpul operării, Scania P320 Hybrid se face totuși remarcat pe străzile orașului, atunci când este utilizat de compania locală de transport Åhus Åkeri, grație cabinei sale negre și a semiremorcii albe ce poartă logo-ul celebrei băuturi spirtoase.

Camionul hibrid cu o greutate totală de 32 de tone și o sarcină utilă de 14 tone, poate rula în mod complet electric până la 10 kilometri, fiind un exemplu rar al unei soluții durabile, lucru de care proprietarul Åhus Åkeri, Andreas Jönsson, este foarte conștient.

VEZI ȘI: Poșta americană demarează un proiect pilot de livrare a corespondenței utilizând camioane autonome

Pentru Jönsson, eficiența și funcționalitatea primează. Astfel, cu ajutorul acestui hibrid și cu flota de camioane echipate cu motoare care funcționează cu biodiesel, Ahus AKeri îndeplinește cerințele înalte pe care Absolut le are față de furnizorii săi.

De altfel, Åhus Åkeri este recunoscută pentru dedicarea sa în ceea ce privește calitate, mediu, siguranță și sănătate. Afacerea lui Jönsson scade în mod continuu emisiile și, iar prin acest angajament, acesta încearcă să fie un model pentru industrie, dar să și păstreze misiunea Absolut.

Compania Absolut produce 120 de milioane de sticle în fiecare an, iar zilnic, camioanele companiei Ahus Akeri transportă paleții încărcați cu sticle de la fabrica Absolut la centrul logistic.

„Am cumpărat acest hibrid Scania pentru că ne dorim să acționăm într-un mod ecologic și pentru că vrem să fim într-o poziție fruntașă. Camionul nu reprezintă doar o îmbunătățire a ceea ce înseamnă emisii, ci și în materie de zgomot. Iar acest lucru este ușor de sesizat când drumurile trec prin orașe”, a declarat unul dintre reprezentanții Ahus Akeri.

Din aceeași categorie...

Back to top button