Ecofriendly

Livrări ecologice cu Scania L 320 plug-in hybrid

Compania suedeză de transport LBC Frakt AB vrea să renunțe la carburanții fosili și a investit într-un camion Scania L 320 plug-in hybrid, pentru livrări urbane line și curate.

Motorul electric al camionul hibrid funcționează cu electricitate generată de sistemul fotovoltaic montat pe acoperișul depozitului companiei. Motorul diesel este alimentat cu HVO, un biodiesel care reduce emisiile de CO2 cu până la 90%.

Livrări ecologice cu Scania L 320 plug-in hybrid

Noul camion va livra în general băuturi și alte bunuri la magazine și restaurante din și din jurul orașului Karlstad, situat la aproximativ 250 km la nord de Goteborg.

VEZI ȘI: Ford F-Max cu rezervoare de hidrogen

”Credem că transportul greu se îndreaptă spre electrificare, dar vrem să aducem o contribuție și să acționăm aici și acum. Am început cu folosirea carburanților alternativi, precum etanol și HVO, pe camioanele noastre. Iar mai târziu în acest an ne va fi livrat și un camion 100% electric cu baterii”, a declarat Lars Reinholdsson, președintele grupului.

Noul Scania L 320 plug-in hybrid este condus preponderent de Henrik Cassåsen. Șoferul este încântat de noul mediu de lucru și nu dorește să împartă camionul cu colegii săi: ”În modul electric, camionul este foarte silențios. Cel mai puternic zgomot auzit în cabină este ticăitul semnalizatorului. Zgomotul de afară se aude doar ca o șoaptă. Într-un asmenea mediu, stresul scade foarte mult și devii o persoană mult mai calmă”.

Din aceeași categorie...

Back to top button