Știri

Livrările IKEA din Australia vor fi 100% electrice până în 2025

Divizia IKEA Australia a anunțat că toate livrările și toate vehiculele folosite de cei care se deplasează la domiciliul clienților pentru montarea produselor vor fi 100% electrice până în 2025.

Proiectul vine ca urmare a planului global IKEA People and Planet Positive Strategy. Oficialii IKEA spun că astfel își doresc să ajute la creșterea bunăstării locuitorilor în zonele în care activează.

Livrările IKEA din Australia vor fi 100% electrice până în 2025

IKEA va fi primul distribuitor de mobilă din Australia care va avea livrări de tip last-mile cu vehicule electrice. Mai mult decât atât, divizia din China a reușit deja acest lucru pentru livrările din zona Shanghai.

În acest moment, în Australia există 7 vehicule cu emisii zero care livrează mobilă IKEA operate în orașele Sydney, Melbourne și Perth. Șase dintre acestea sunt folosite pentru livrările de tip last-mile.

Producătorul suedez de mobilă a demarat deja un test în Victoria și a reieșit că un camion care face livrări de tip „last-mile” va emite cu 36.3 tone de CO2 mai puțin pe an.

VEZI ȘI: Guvernul austriac sprijină financiar echiparea camioanelor cu sistemul de asistență la virare

„La IKEA vrem să demarăm schimbări pozitive. De aceea sunt convinși de proiectul prin care toate vehiculele de livrări din flota noastră să aibă emisii zero. Acesta este doar o parte a proiectului nostru People and Planet Positive Strategy cu punct final în 2030”, a declarat Jan Gardberg, country manager IKEA Australia.

Din aceeași categorie...

Back to top button