#Logistikhilft, o inițiativă care-și propune să facă viața mai ușoară șoferilor de camioane

#Logistikhilft, o inițiativă germană care-și propune să facă viața șoferilor mai ușoară
#LogistikHilft își propune să facă viața șoferilor de camioane mai ușoară, într-o perioadă care nu pune în pericol doar sănătatea, ci afectează și modul în care trăim și muncim.

Pornită pe 16 aprilie 2020, #Logistikhilft este o inițiativă a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI), Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL), DocStop, institutul Fraunhofer IML, Logistics Alliance Germany, precum și a altor parteneri, precum Schmitz Cargobull, TRATON, Krone, Kässbohrer etc.

#Logistikhilft, o inițiativă care-și propune să facă viața mai ușoară șoferilor de camioane

Inițiativa își propune să găsească soluții la problemele care ar putea perturba industria de transport și logistică într-o perioadă în care aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și echipamente medicale este crucială.

În același măsură, să îmbunătățească condițiile de muncă, sanitare și de protecție a șoferilor de camioane, esențoale pentru o economie funcțională a transporturilor.

Pentru șoferii de camioane, problemele pe perioada pandemiei de COVID-19 sunt legate de capacitățile sanitare, toalete și dușuri, atât în zonele de parcare, cât și în punctele logistice de unde se încarcă sau unde se descarcă marfa.

VEZI ȘI: Elveția: Peste 90.000 de camioane, autocare și autoutilitare controlate în 2019

Într-o perioadă în care igiena personală este crucială pentru a preveni infectarea și răspândirea virusului COVID-19, lipsa acestor facilități reprezintă o problemă majoră pentru șoferi, mulți dintre ei amenințând că nu vor mai accepta să plece în curse.

#Logistikhilft, o inițiativă germană care-și propune să facă viața șoferilor mai ușoară

Unul din punctele prioritare de pe agenda acestei inițiative a fost tocmai rezolvarea acestor probleme. BMVI a început, pe lângă toaletele existente, instalarea de containere cu dușuri și toalete în punctele cheie neadministrate de pe autostrăzile din Germania, utilizate în mod frecvent de către șoferii de camioane, dar și în zonele de încărcare și descărcare.

Andreas Scheuer, ministrul transporturilor din Germania, a participat deja la montarea primelor astfel de facilități în fața centrului logistic Grossbeeren din Brandenburg și zona de odihnă Höllberg-Nord de pe A8.

#Logistikhilft, o inițiativă germană care-și propune să facă viața șoferilor mai ușoară

Containerele sunt dotate cu patru chiuvete și patru cabine de duș.

Reprezentanții BGL au ținut să mulțumească tuturor asociațiilor și partenerilor care au decis să se implice și să găsească soluții la toate problemele apărute în această perioadă.

De asemenea, BGL și-au exprimat și interesul de a păstra în viață această inițiativă și după relaxarea situației pentru a rezolva în continuare problemele cu care se confruntă transportul rutier de mărfuri, dar mai ales pentru a găsi cele mai bune soluții pentru companiile afectate de criza creată de această pandemie.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.