Știri

Londra a interzis aplicația Uber pe motiv de siguranță

Autoritatea de transport din Londra a revocat licența de funcționare a aplicației Uber în capitala Marii Britanii.

Motivul îl reprezintă atitudinea companiei americane față de siguranța clienților și „lipsa responsabilității corporative”, anunță euractiv.com

Londra a interzis aplicația Uber pe motiv de siguranță

Pe 22 septembrie 2017, TfL (Transport for London) a interzis funcționarea celui mai valoros Start-Up din lume în capitala britanică de la 1 octombrie 2017.

Această decizie va afecta 40.000 de șoferi care își câștigă existența prin intermedul Uber și aproximativ 3.5 milioane de londonezi utilizează în mod curent aplicația.

De altfel, managerul general al Uber în Marea Britanie se arată surprins de decizia luată de TfL.

Autoritatea de transport londoneză își justifică decizia prin faptul că nu a fost mulțumită de abordarea companiei americane în ceea ce privește raportarea infracțiunilor penale, conform regulilor stricte din Londra privind controalele conducătorilor auto, certificatele medicale, respectiv folosește aplicația ca paravan pentru a opri autoritățile de reglementare să aplice legea.

Uber respinge acuzațiile TfL și susține că tehnologia sa a fost dezvoltată cu scopul de a spori siguranța, fiecare călătorie fiind urmărită și înregistrată prin GPS. Compania susține că șoferii săi trec prin aceleași verificări de fond ca șoferii de taxi din Londra.

VEZI ȘI: Șoferii de camion alături de alți sindicaliști francezi au intrat în grevă

În conformitate cu legislația britanică, Uber are 21 de zile pentru a contesta decizia și poate continua să opereze în timp ce procesul este în curs.

Pe fondul unei hotărâre a instanței de judecată a UE din iunie 2017, care vede Uber ca o companie tradițională de transport, nu ca o platformă digitală, americanii au avut un an dificil la nivel european.

Astfel, statele membre au acum dreptul de a impune companiei să respecte legea transportului sau s-o interzică dacă consideră că este inadecvată.

Până în prezent, Franța, Danemarca, Belgia și Olanda au luat măsurile de interzicere a companiei Uber, cu scopul de a-și proteja serviciile de taxi tradiționale.

Din aceeași categorie...

Back to top button