LT4 CUP este noua serie de curse dedicată camionetelor

LT4 CUP este noua serie de curse dedicată camionetelor
Din 2020, pe lângă celebrele curse de camioane vom avea și o nouă serie de curse dedicată camionetelor, denumită LT4 CUP.

Cursele de camioane nu sunt un lucru nou, însă noua serie LT4 CUP și-a propus să aducă pe circuit vehicule utilitare ușoare, iar acest lucru este o noutate pentru Europa.

LT4 CUP este noua serie de curse dedicată camionetelor

Tradus Light Trucks for Drivers, LT4 CUP se dorește a fi un campionat cu costuri reduse, care să strângă la start echipe și piloți începători din lumea vehiculelor comerciale.

LT4 CUP este o serie de susținere pentru FIA ETRC (European Truck Racing Championship), iar primul sezon complet va avea loc în 2020.

Din 2021, regulamentul va permite și folosirea tehnologiilor alternative precum gaz, hidrogen sau electric.

Noul campionat va permite înscrierea de camionete din categoria 3.5 tone și vândute în minim 400 de unități anual.

Sunt eligibile modelele șasiu cu cabină și tracțiune spate, echipate cu motoare diesel cu până la șase cilindri și maxim 3.0 litri. Ampatamentul trebuie să se situeze între 3.400 și 3.700 mm.

VEZI ȘI: Franța, Germania și Belgia cresc tarifele de taxare pentru camioane în 2019

Printre modelele ce vor putea fi înscrie în noua competiție se numără IVECO Daily, Ford Transit, Hyundai H350, MAN TGE, Mercedes-Benz Sprinter, Nissan NV400, Opel Movano, Renault Master sau Volkswagen Crafter.

Campionatul LT4 CUP va duce cursele de camionete pe circuite din țări ca Germania, Spania, Franța sau Republica Cehă, dar organizatorii spun că sun deschiși și la curse în țări unde cursele de camioane nu au tradiție.

Detaliile tehnice pentru noul campionat LT4 vor fi dezvăluite în viitorul apropiat.

Follow #infotrucker