Lucrări prelungite la noul pod peste Rin de pe A 1 din zona Leverkusen

Lucrări prelungite la noul pod peste Rin de pe autostrada A1 din Germania
Compania care se ocupă de contrucția noului pod peste Rin de pe autostrada A1, între Leverkusen și Köln, a anunțat că finalizarea acestuia a fost amânată cu cel puțin un an.

Lucrările la noul pod peste Rin în zona Leverkusen, pe autostrada A1, se vor prelungi cu încă un an, au anunțat autoritățile locale.

Lucrări prelungite la noul pod peste Rin de pe A 1 din zona Leverkusen

Motivul este legat de sondarea terenului în jurul podului pentru a descoperi eventuale bombe și grenade rămase neexplodate din cel De-al Doilea Război Mondial.

Datorită condițiilor meteo din ultima perioadă, sondările nu au putut fi efectuate conform planificării.

Astfel, pentru depistarea bombelor și grenadelor neexplodate este nevoie ca adâncimea râului să atingă un nivel mediu, sondele neffind eficiente în alte condiții. Până acum fie a fost foarte secetă și nivelul a scăzut prea mult, fie a plouat abundent și atunci a fost prea multă apă.

Din cauza acestor probleme, prima fază a construcției se prelungește cu un an, până în 2021, iar pentru faza finală, a porțiunii sudice cu alte patru benzi, e nevoie de alți trei ani.

VEZI ȘI: Șoferi de camion români vizați într-o anchetă europeană de trafic de migranți și spălare de bani

Autoritățile au anunțat că lucrările se vor finaliza în 2024.

Această întârziere afectează mult și circulația pe pista de biciclete de pe malul Rinului, pistă care este închisă pentru moment. Pe măsură ce lucrările permit asta, pista va fi redeschisă.

Începând cu 30 noiembrie 2012, podul a fost închis vehiculelor cu o greutate totală mai mare de 3.5 tone din cauza fisurilor din structura metalică.

Follow #infotrucker