infotrafic

Lucrările la autostrada A 2 din Germania vor fi accelerate

Ambuteiaje și accidentele pe autostrada A 2 sunt la ordinea zilei, astfel că, autoritățile germane încearcă să găsească soluții pentru remedierea acestor probleme și au anunțat că accelerează lucrările.

Traficul este unul infernal pe autostrada A 2, cunoscută și sub numele de autostrada Est – Vest. Poliția este nevoită să intervină frecvent la accidente și ambuteiaje și este din ce în ce mai greu să țină situațiia sub control pe segmentul din Saxonia Inferioară.

Lucrările la autostrada A 2 din Germania vor fi accelerate

Autostrada Est – Vest trece prin Saxonia Inferioară și are o lungime de 170 kilometri, iar inginerul Kirsten Hauk a fost mandatat să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor, mai ales în perioada în care s-a decis că lucrările de infrastructură trebuie accelerate.

Traficul pe A2 înseamnă aproximativ 125.000 de mașini pe zi, iar fiecare al patrulea vehicul este un camion, aceasta fiind una din rutele importate dintre Europa de Est ș Europa de Vest.

În această perioadă se desfășoară multe lucrări de reabilitare pe A2, ceea ce duce la ambuteiaje și incidente suplimentare. Principalele lucrări sunt pentru mărirea numărului de benzi pe fiecare sens pentru a putea face față traficului din ce în ce mai mare.

O altă măsură luată pentru îmbunătățirea siguranței rutiere pe A2 este schimbarea indicatoarelor rutiere, în special pentru șoferii de camion care s-au plâns că vizibilitatea acestora nu este bună. Fiecare incident este analizat de o comisie care stabilește exact care au fost cauzele și ce se poate îmbunătăți în privința infrastructurii rutiere pentru ca situațile să devină mai rare.

VEZI ȘI: Camera Economică Federală a Austriei propune ca tinerii să poată conduce camionul de la 16 ani

Lucrările de asfaltare sunt programate între lunile mai și octombrie, iar programul este influențat de evenimentele, târgurile, concertele sau vacanțele din această periodă. Un alt factor de care se ține cont în timpul lucrărilor este legat de zgomotul produs de utilaje care nu trebuie să deranjeze.

Pentru ca șoferii de camion să aibă o vizibilitate mai bună în zonele cu lucrări, autoritățile colaborează cu specialiștii ADAC pentru a găsi soluțiile ideale de semnalizare, deorece o treime dintre accidente sunt cauzate de șoferii de camion.

A fost creată și o echipă specială de comunicare, obiectivul acestei echipe fiind să informeze șoferii asupra zonelor cu probleme prin intermediul stației pe care aceștia o folosesc. Astfel, în fiecare zi sunt transmise mesaje de informare în mai multe limbi pe frecvențele folosite de șoferii de camion.

Din aceeași categorie...

Back to top button