Șoferii de camion detașați temporat în Olanda trebuiesc obligatoriu notificați online

Șoferii de camion detașați temporat în Olanda trebuiesc obligatoriu notificați online
Din martie, toți lucrătorii detașați temporar în Olanda, inclusiv șoferii de camion, trebuiesc obligatoriu notificați online prin portalul Ministerului Muncii olandez.

De la 1 martie 2020, toți lucrătorii (valabil inclusiv pentru persoane cu activități independente relevante) detașați temporar în Olanda, inclusiv șoferii de camion, din toate țările membre UE, Norvegia, Elveția, Liechtenstein și Islanda, trebuiesc obligatoriu notificați online, conform unei noi reguli introduse de Ministerul Afacerilor Sociale și Muncii din Olanda.

Șoferii de camion detașați temporat în Olanda trebuiesc obligatoriu notificați online

Această nouă regulă este valabilă atât în cazul șoferilor de camion care efectuează transport de mărfuri pentru terți, cât și cei care fac transport în cont propriu.

În cadrul notificării online a detașării trebuie specificat tipul de muncă prestată, perioada, locul și dacă lucrătorul mai aduce alți angajați cu el. De asemenea, sosirea tuturor lucrătorilor detașați temporar trebuie notificată.

Pentru sectorul de transport sunt câteva excepții privind notificarea online. Majoritatea tipurilor de transport sunt excluse de la obligația de notificare online.

În cazul transportului rutier de mărfuri, companiile sau persoanele care prestează activități independente relevante în acest sector (Clasificarea industrială generală a activităților economice în cadrul grupului H 49.4 al Comunităților Europene) pot opta pentru notificarea online a detașării temporare valabilă 1 an de zile.

VEZI ȘI: Kreiss poate relua operațiunile de cabotaj și transport combinat în Norvegia

Acest lucru se aplică și dacă furnizați servicii în numele unui client sau al unei companii din Olanda.Excluse de la obligația notificării online

Nu este necesar să vă notificați serviciile ca angajator în străinătate sau persoană fizică independentă în niciunul dintre sectoarele identificate prin următoarele coduri SBI (SBI este versiunea olandeză a Clasificării industriale generale a activităților economice din cadrul Comunităților Europene sau NACE):

(H) Transport și depozitare, grupuri:

  • 49.1 Transport feroviar de pasageri (nu tramvai sau metrou);
  • 49.2 Transport feroviar de marfă;
  • 49.3 Transport rutier de pasageri;
  • 49.4 Transport rutier de mărfuri (tranzit)
  • 50 Transportul pe apă;
  • 51 Transportul aerian;
  • 53 Activități de poștă și curierat;

În cazul oricărei alte categorii trebuie să notificați online detașarea temporară. Puteți găsi sectorul în care este definită activitatea companiei pe site-ul Camerei de Comerț olandeze.

Notificarea online a lucrătorilor detașați temporar poate fi făcută prin intermediul portalui Ministerului Afacerilor Sociale și Muncii din Olanda.

Notificările online volunare pot fi făcute începând cu 1 februarie 2020.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.