Germania: Lucrătorii din transport nu mai țin cont de măsurile de sănătate

Germania: Lucrătorii din transport nu mai țin cont de măsurile de sănătate
Conform unui raport recent al BAG, lucrătorii din transport nu mai țin cont de măsurile de sănătate impuse în Germania din cauza pandemiei de COVID-19.

În centrele logistice din Germania, angajații nu mai poartă mască în permanență și nici nu se mai respectă dinstanța minimă impusă. Din păcate, nici șoferii nu mai respectă în totalitate prevederile de sănătate.

Germania: Lucrătorii din transport nu mai țin cont de măsurile de sănătate

Numărul scăzut de persoane noi infectate în Germania au făcut ca un număr din ce în ce mai mare de oameni să nu mai fie conștienți de riscurile pandemiei și nu mai țin cont de prevederile impuse. Iar conform raportului întocmit de Oficiul Federal pentru Transportul de Marfuri (BAG) acest lucru este valabil și în transpotul rutier de mărfuri.

În cadrul companiilor de transport verificate s-a constatat că angajații sunt mult mai neglijenți când vine vorba de reglementările de protecție și igienă. De exemplu unii dintre companii nu mai impun reguli de distanțare și purtarea obligatorie a măștii în centrele logistice de încărcare și descărcare.

Totuși, managementul companiilor este în continuare conștient și o mare parte le-au interzis angajaților să călătorească în vacanțe în țări cu un risc epidemiologic ridicat.

Dar aici cel mai probabil decizia este luată de faptul că angajatul riscă să stea 14 zile în carantină obligatriu la revenirea dintr-o astfel de țară, iar asta înseamnă să nu poată reveni la muncă.

În plus, industria de transport se confruntă cu comenzi mai puține, iar numărul de kilometri la gol sunt din ce în ce mai mari. O parte dinte șoferi sunt trimiși în concedii fie au un program flexibil (Kurzarbeit). În aceste condiții, este dificil pentru companii să accepte comenzi venit în ultimul moment.

VEZI ȘI: Controalele tehnice a camioanelor au dus la creșterea siguranței rutiere în Austria

Cerera de transport est în continuare la un nivel cu aproximativ 15 – 20 % mai mic decât în anul trecut. Cele mai mari scăderi sunt înregistrate în domenii precum automotive, industria chimică, producția de oțel și industria mecanică și de construcții.

O creștere se înregistează în zona de horeca pentru că s-au mai ridicat unele restricții, dar și în zona de retail alimentar, consumul fiind în continuare unul ridicat. În plus, din cauza creșterii comerțului online, au crescut cifrele de afaceri ale companiilor de curierat care fac aceste livrări.

De asemenea, există în continuare o serie de companii care lucrează mult sub prețul pieții atât în ceea ce privește prețul pe kilmetru, dar și în domeniul logistic unde o serie de companii au scăzut prețurile pentru depozitarea mărfurilor.

Raportul BAG este publicat săptămânal și reflectă situația din rândul industriei de transport din Germania.

Follow #infotrucker