Economic

Lufthansa a anulat 2200 de zboruri în iulie și august din cauza pandemiei

Compania aeriană germană Lufthansa a anulat 2200 de zboruri după ce un val de infecții cu coronavirus a agravat lipsa de personal.

Cei care zboară în aceste zile în Europa au observat cu siguranță haosul în care se află unele aeroporturi, ceea ce duce la anularea a numeroase zboruri.

Lufthansa a anulat 2200 de zboruri în iulie și august din cauza pandemiei

Cauza principală ar fi lipsa de personal, redus în timpul pandemiei când mii de avioane au rămas la sol, și care acum este greu de găsit. La această se adaugă și amenințîările cu greve a lucrătorilor din sectorul de transport aerian care încearcă să obțină creșteri salariale pentru a ține pasul cu inflația.

Și Lufthansa are probleme. Compania germană a anulat pentru lunile iulie și august 2200 de zboruri, accentuând astfel haosul din Europa în ceea ce privește călătoriile în perioada vacanței de vară. Au fost anulate în special zborurile naționale și cele europene, în timp ce zborurile intercontinentale par să nu fi fost afectate.

VEZI ȘI: Danemarca va introduce în 2025 o taxă de drum pe kilometru

Un purtător de cuvânt al Lufthansa a declarat că în iulie vor fi reduse o mie de zboruri, în ciuda creșterii numărului de rezervări pentru vacanța de vară. Acest val de noi anulări vine după alte 900 de zboruri anulate anunțate la începutul lunii iunie.

Nu există informații privind reducerea zborurilor Lufthansa Cargo, dar anularea zborurilor de pasageri reduce, de asemenea, capacitatea de încărcare și, prin urmare, capacitatea totală a companiei aeriene germane.

Pandemia principala cauză

Problema de personal este una care, potrivit companiei germane, afectează și alte companii aeriene. Cauza este, din nou, pandemia și, în special, creșterea numărului de cazuri ale variantei Omicron care afectează echipajele.

Germania și alte țări europene s-au confruntat cu un nou focar de infecții COVID-19. Deși este mai puțin severă decât valurile anterioare, aceasta provoacă absențe tot mai mari de la locurile de muncă, agravând lipsa acută de personal la companiile aeriene.

Din aceeași categorie...

Back to top button