Știri

Luxor Capital salvează Volta Trucks de la faliment

Fondul de investiții Luxor Capital a achiziționat fabrica din Marea Britanie a producătorului de camioane electrice Volta Trucks, care a declarat recent falimentul.

Luxor era unul dintre principalii investitori ai Volta Trucks, producător de camioane electrice cu sediul principal în Suedia, dar cu fabrica localizată în Marea Britanie.

Fondul de investiții Luxor Capital a achiziționat activele din Marea Britanie ale Volta Trucks prin intermediul noii companii Volta Commercial Vehicles Limited.

”Suntem încântați că am salvat viitorul Volta Trucks prin facilitarea achiziției sale de către Volta Commercial Vehicles Ltd”, a declarat Andrea Jakes, director al Alvarez & Marsal și unul dintre administratorii companiei, fără a da detalii financiare despre tranzacție.

VEZI ȘI: Test cu camionul electric Renault Trucks E-Tech D 16T: Esențial

Volta a început procedurile de faliment în luna octombrie, după ce furnizorul său de baterii, Proterra, a intrat în insolvență în SUA. Incertitudinea privind livrarea bateriilor a făcut imposibilă încercarea companiei de a atrage noi investitori, înainte de lansarea producție de masă.

Anterior, compania strânsese de la investitori fonduri totale de aproximativ 460 de milioane de euro. De asemenea, Volta Trucks avea comenzi pentru peste 5.000 de camioane electrice Volta Zero.

Din aceeași categorie...

Back to top button