Camioane

Mack a prezentat un camion electric pentru colectarea deșeurilor

Mack Trucks a prezentat în SUA modelul Mack LR Electric, primul camion electric al mărcii destinat colectării deșeurilor.

Prezentarea a fost făcută în SUA, iar în perioada următoare acesta va fi utilizat în New York. Conform oficialilor Mack Trucks, camionul este echipat cu două motoare electrice de câte 130 kW, iar resursele sunt livrate printr-o transmisie Mowers Powershift cu două viteze.

Mack a prezentat un camion electric pentru colectarea deșeurilor

Mack LR Electric are o baterie litiu-ion cu o capacitate totală de stocare de 150 kWh, iar pentru operare folosește o serie de sisteme electro-hidraulice.

Pentru moment, reprezentanții Mack Trucks nu au oferit detalii cu privire la autonomia electrică, însă pentru un camion electric destinat colectării de deșeuri, cu siguranță aceste valori nu vor influența cu mult decizia clienților. Aceste tipuri de camioane nu parcurg distanțe mari în fiecare zi, ceea ce înseamnă că pe parcursul nopții pot fi reîncărcate rapid.

Începând cu acest an, Departamentul de Salubrizare din New York (DSNY) va demara testele cu noul camion Mack LR Electric. DSNY este cel mai mare departament de salubrizare din lume și unul dintre cei mai mari clienți Mack.

VEZI ȘI: Două Unimog U 5023 au ajuns pe cel mai înalt vulcan din lume

„DSNY este un lider mondial în ceea ce privește salubrizarea, iar testarea celor mai noi tehnologii care ulterior vor intra în producția de serie va ajuta la reducerea amprentei asupra mediului. Suntem mândri că suntem primul client Mack LR Electric”, a declarat unul dintre reprezentanții DSNY.

Din aceeași categorie...

Back to top button