Logistica

Maersk a organizat primul tren bloc între Spania și China

Maersk oferă un nou serviciu intermodal între sud-vestul Europei și Asia, cu primul său tren bloc între Spania și China, care transportă 37 de containere de 40 de picioare în 32 de zile.

Încărcătura a fost transportată cu camioane din Cartagena (Spania) la Madrid în luna mai. De acolo, trenul bloc a plecat spre Duisburg (Germania), cu ultimul punct de ieșire din UE la Małaszewicze (Polonia).

Maersk a organizat primul tren bloc între Spania și China

Destinația finală a primul tren bloc Maersk dintre Spania și China este Nansha, capitala provinciei Guangdong. Trenul va ajunge la destinație la finalul lunii iunie.

”În acest moment există o capacitate limitată a transporturilor oceanice spre Asia. În eforturile noastre constante de a găsi noi soluții pentru nevoile clienților am lansat acest tren bloc pentru o importantă companie din industria chimică”, a declarat Javier Marin, șeful de servicii intermodale al Maersk South West Europe.

VEZI ȘI: Franța și Spania vor să redeschidă tunelul feroviar Somport

Pentru primul tren bloc dintre Sud-vestul Europei și Asia, Maersk a colaborat cu RTSB, cel mai mare operator de transporturi feroviare pe coridorul euroasiatic.

”Vom continua să lucrăm cu parteneri din transportul feroviar pentru a le oferi clienților servicii rapide și de încredere. Acest tren intercontinental a putut să-și menține programul, respectând timpii de livrare. În acest moment lucrăm la organizarea unui alt tren, către Shanghai, cu 41 de containere de 40 de picioare”, a adăugat James Seale, Product Manager la Maersk.

Din aceeași categorie...

Back to top button