CarburantiInfoTechȘtiri

Maghiarii au deschis doua puncte mobile temporare de plata a taxei de drum

Incepand cu 20 iulie 2015, Compania Nationala de Administare a Taxelor de Drum din Ungaria si HU-GO pune la dispozitia companiilor de transport doua puncte mobile temporare de plata, in imediata vecinatate a noului punct de frontiera Nadlac II.

Cele 2 puncte mobile temporare sunt amplasate in Ungaria, pe M43, la aproximativ 300 metri de vama romano-maghiara, in primul spatiu de servicii. Punctele mobile sunt functionale 24h/24. Mai jos gasiti coordonatele exacte ale locatiei – GPS: 46°12’58.91″N 20°44’52.52″E.

De asemenea, in premiera, puteti plati taxa de drum/tichetul de tranzit din Ungaria la unul din aceste puncte direct cu cardul euroShell, acesta fiind primul servicu de card de carburant acceptat ca si modalitate de plata a taxei de drum prin noul punct vamal.

Maghiarii au deschis doua puncte mobile temporare de plata a taxei de drum

Punctele mobile de plata sunt amplasate temporar in aceasta locatie – pana la 19 august 2015, asa cum informeaza HU-GO pe site-ul oficial. In perioada imediat urmatoare se lucreaza la o solutie definitiva de plata, cel mai probabil puncte fixe de taxare, pe teritoriul Romaniei sau in zona transfrontaliera.

Odata ce noile puncte fixe de plata vor fi functionale, cele mobile vor fi retrase! Va recomandam sa va asigurati in acel moment ca taxa de drum va fi achitata deja in momentul traversarii granitei, in caz contrar, sunteti pasibili de amenda.

Va reamintim faptul ca in 11 iulie 2015, odata cu deschiderea autostrazii care face legatura intre Romania si Ungaria, a fost deschis un punct nou de control de la granita, aflat la jonctiunea A1 (RO) si M43 (HU), numit Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II (RO) – Csanadpalota (HU). Acesta este primul punct de trecere a frontierei aflat pe o autostrada din Romania, avand 20 de benzi de circulatie, supravegere video cu recunoastere automata a numerelor de inmatriculare si parcare pentru camioane.

Odata cu aceasta deschidere, noua sectiune de autostrada M43 din Ungaria, Nadlac-Mako, este supusa obligatiei de plata in sistemul de taxare electronic HU-GO.

Plata taxei de drum din Ungaria este obligatorie pentru toate vehiculele cu masa maxima de peste 3.5 tone. Cuantumul platii este proportional cu distanta parcursa, depinde de categoria de drum folosit (autostrada, drum national), de tipul autovehiculului (J2, J3, J4),  precum si de clasa de emisie. Detalii privind valorile actualizate ale taxei de drum aplicate in sistemul electronic HU-GO, click aici.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button