Mahle și Ballard vor dezvolta propulsii cu hidrogen pentru vehicule comerciale

Mahle și Ballard vor dezvolta propulsii cu hidrogen pentru vehicule comerciale
Companiile Mahle și Ballard vor colabora pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie cu hidrogen pentru vehiculelor comerciale.

Producătorul german de componente auto Mahle și canadienii de la Ballard, producător de pile de combustie cu hidrogen, au semnat un parteneriat prin care vor colabora pentru a dezvolta propulsii cu hidrogen exclusiv pentru vehicule comerciale, de la cele ușoare până la cele de mare tonaj.

Mahle și Ballard vor dezvolta propulsii cu hidrogen pentru vehicule comerciale

Obiectivul colaborării dintre nemți și canadieni este de a dezvolta sisteme complete și de a le produce în serie pentru echiparea vehiculelor de pe piețele din Europa, America de Nord și Asia.

Mahle va oferi în cadrul acestui parteneriat know-how-ul referitor la sistemele de gestionare ale temperarturilor, aerului și electronicii, iar Ballard se ocupă de producția componentelor ce țin de pila de combustie cu hidrogen.

“Hidrogenul este combustibilul care va fi folosit în viitor pentru alimentarea vehiculelor comerciale și că acesta reprezintă viitorul pentru atingerea tuturor obiectivelor în ceea ce privește protecția mediului”, spune Jörg Stratmann, CEO al Mahle.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz GenH2, primul camion cu hidrogen a lui Daimler Trucks

În același timp, conducerea companiei germane Mahle a decis închiderea uzinelor din Gaildorf și Freiberg (Germania), iar la facilitățile de producție din Mühlacker/Vaihingen, Neustadt, Rottweil și St. Michael, din Austria, vor urma unele reduceri de personal.

Mahle avea în plan un program de restructurare pentru a reduce costurile, dar acesta a fost accelerat de provocările economice aduse de pandemie de coronavirus.

Follow #infotrucker