Mai mult confort cu suspensia pneumatică pentru cabină controlată electronic

Mai mult confort cu suspensia pneumatică pentru cabină controlată electronic
Continental revoluționează tehnologia de amortizare a cabinelor camioanelor, prezentând în premieră mondială suspensia pneumatică pentru cabină controlată electronic.

Dezvoltată de una dintre diviziile Continental, suspensia pneumatică pentru cabină controlată electornic permite ca nivelul cabinei să fie reglat electronic, nu numai pentru a spori confortul șoferului, ci și pentru a asigura o mai mare eficiență și siguranță.

Mai mult confort cu suspensia pneumatică pentru cabină controlată electronic

Acesta se bazează pe patru module de amortizoare pneumatice cu senzori ultrasonici de înălțime și de presiune a aerului, precum și o unitate de control programată cu un algoritm de reglare inteligentă a nivelului cabinei, automat sau manual.

Mediul de aer asigură performanța optimă a amortizorului și a suspensiei.

Amortizarea selectivă în funcție de frecvență, reglarea automată a suspensiei ca răspuns la modificările de greutate și zgomotul redus în cabină, asigură un confort îmbunătățit pentru șofer în timpul mersului.

Controlat de o unitate electronică, sistemul poate contribui la optimizarea comportamentului cabinei atunci când camionul este în mișcare sau în staționare.

VEZI ȘI: Conti e.MotionPro, o anvelopă dedicată camioanelor electrice

Spre exemplu, atunci când camionul rulează pe autostradă, sistemul poate ajusta rezistența aerului prin coborârea întregii cabine, reglând electronic alimentarea cu aer a pernelor, reducând astfel consumul de combustibil.

În plus, această soluție nouă, robustă pentru suspensia pneumatică este mult mai ușoară, mai durabilă și mai ecologică decât orice al sistem de suspensie anterior.

Potențialul pentru alte aplicații digitale
Fiind bazat pe tehnologia cu senzori, sistemul de suspensie pneumatică pentru cabină controlat electronic, deschide calea spre noi aplicații, precum mentenanța predictivă, prin care algoritmii furnizează informații despre cât de mult este stresat sistemul și când se dorește o revizie.

Companiile de transport pot utiliza datele pentru a-și optimiza procesele de gestiune a flotei, inclusiv optimizarea rutei.

Acestea vor ști cât de mult efort suportă sistemul de suspensie pneumatică pe un anumit traseu, care este cea mai mare economică rută sau pe ce rută este cel mai puțin solicitată suspensia.

Prezența digitalizării în domeniul amortizoarelor pneumatice, promite o multitudine de soluții inteligente pentru viitor.

Follow #infotrucker