SigurantaȘtiri

Mai multă pregătire profesională pentru drumuri mai sigure

Pregătirea profesională alături de utilizarea noilor tehnologii în combinație cu un stil de condus responsabil reprezintă doar câteva din cheile către drumuri mai sigure.

Exploatarea corectă și înțelegerea sistemelor din ce în ce mai sofisticate ale vehiculelor comerciale grele sunt definitorii pentru siguranță pe drumurile publice.

Mai multă pregătire profesională pentru drumuri mai sigure

Nu în ultimul rând, conștientizarea caracteristicilor vehiculelor comerciale în rândul celorlalți participanți la trafic ar îmbunătăți în mod semnificativ siguranța rutieră.

În contextul în care aproximativ 90% din numărul accidentelor în care sunt implicate vehicule comerciale sunt cauzate de erori umane, există suficiente dovezi care sugerează că pregătirea profesională salvează vieți.

Astfel, pentru a reduce costurile umane și materiale provocate de accidentele rutiere, trebuie ca siguranța rutieră să fie o prioritate cheie pentru industrie, iar cursurile de pregătire profesională îmbunătățite constant. Peste toate acestea, este nevoie de o legislație adecvată, care aplică reglementările europene și standarde minime de formare și calitate.

Ideea unui model de guvernare a siguranței rutiere bazat pe parteneriatul public privat (PPP) – cu implicarea operatorilor de transport și a autorităților publice – este văzut de IRU ca cel mai adecvat curs pentru țările cu venituri mici și mijlocii.

Institutul de cercetare RISE s-a alăturat IRU
Institutul internațional de cercetare RISE din Suedia aduce un nou focus asupra siguranței rutiere ca membru al IRU.

Fondat în 1997, RISE reprezintă o rețea de organizații suedeze de cercetare și tehnologie care efectuează cercetări industriale și de inovare în ceea ce privește siguranța rutieră și transport. Expertiza sa variază de la riscuri mecanice la tehnologia de măsurare și protecția împotriva incendiilor, bazându-se pe teste, inspecții, calibrări și certificări.

VEZI ȘI: Transportatorii rutieri interni defavorizaţi din toate punctele de vedere

Centrul AstaZero (despre care am scris aici – http://bit.ly/CircuitulAstaZero) este primul mediu de testare la scară largă pentru siguranța rutieră a viitorului, și face parte, de asemenea, din RISE.

Această facilitate testează sistemele avansate de siguranță și funcționalitatea lor pentru toate tipurile de trafic și situații de trafic, permițând cercetarea, dezvoltarea și certificarea viitoarelor sisteme de siguranță rutieră.

Funcționează în cadrul arenei internaționale sprijinite de producătorii, furnizorii, autorități și mediul academic din întreaga lume.

Din aceeași categorie...

Back to top button