Trailer

Mai multă sarcină utilă în transportul de containere cu noua gamă Krone Box Liner

Noua gama Box Liner de la Krone oferă mai multă sarcină utilă pentru containerele de 20’ datorită spatelui compact.

Krone oferă o gamă largă de semiremorci dedicate transportul containerelor, despre care spune că sunt adaptate la nevoile viitoare ale industriei de transport intermodal, în condițiile în care acestea sunt utilizate zeci de ani.

Mai multă sarcină utilă în transportul de containere cu noua gamă Krone Box Liner

Noile modele SDC 27 eLTU70, SDC 27 eL20 și SDC 18 eL20 au un șasiu multifuncțional și spate Compact.

Portcontainerele cu șasiu central telescopic sunt tot mai cerute, deoarece scurtarea ampatamentului în cazul transportul containerelor de 20′ pe spate, însemnă o creștere a sarcinii pe axa motrică, lucru care înseamnă o sarcină utilă mai mare.

Astfel, pentru un container de 20 de picioare și 25 tone puteți obține cu aproximativ 700 kg mai multă sarcină utilă.

Grație noului spate Compact patentat al portcontainerului se obține aproximativ o tonă suplimentară de apăsare pe axa motrică, iar asta cu mijloace relativ simple.

În combinație cu alte măsuri de optimizare, dispozitivul de protecție anti împănare extrem de plat reduce distanța dintre sistemul de blocare spate al containerului și centrul axei trei la 565 mm. Fără acest design compact, distanța ar fi fost în mod normal între 700 până la 900 mm.

Schimbarea centrului de greutate al containerului spre în față, se dovedește a fi un avantaj mai mare decât șasiul telescopic din punct de vedere a încărcării.

Acest lucru poate fi îmbunătățit și mai mult de sistemul Traction+.

Un control al raportului de presiune asigură faptul că axele doi și trei sunt încărcate cu 16 tone, respectiv 18 tone, iar prima axă este operată cu o presiune mai mică în perna de aer, fapt ce asigură o încărcare semnificativ îmbunătățită a șeii în intervalul de încărcare parțială.

Echipat în acest fel, eLTU70 cu o greutate maximă a containerului de 25.4 t (container 20′ transportat pe spate) are o încărcare pe șa de aproape 6 tone, cu o tonă mai mult decât șasiul fără spate Compact.

VEZI ȘI: MAN va prezinta noul sistem VAS (Video Manoeuvring System) în cadrul Bauma 2019

Cu o greutate a containerului de 28.2 tone (container 20′ transportat pe stape), încărcătura maximă agregată în transportul combinat poate ajunge la 27 de tone, acestea fiind valori maxime absolute.

În același timp, spatele Compact a fost introdus și pe șasiul universal SDC 27 eL20. Și aici, mutarea centrul de greutate al containerul asigură o îmbunătățire semnificativă a distribuției sarcinii, alături de Traction+. Containerele cu greutatea de 28 de tone (container 20’ transportat pe spate) pot fi transportate cu o încărcare a axei motrice de 25%.

Acest lucru este exact ceea ce s-a crescut controlat, recent. Un model de portcontainer fără spate Compact nu ajungea nici măcar la 25 de tone.

Astfel, greutatea maximă admisă de 27 tone în transportul combinat, nu este depășită nici măcar cu un container de 31 tone.

Krone Box Liner SDC 27 ELTU 70
Pe lângă design-ul său compact, gama Box Liner oferă și alte avantaje, precum o greutate redusă de 4.600 kg în versiunea de bază, care crește sarcina utilă.

În plus, containerele de la 20 la 45 de picioare pot fi utilizate atât cu autotractoare cu două axe, cât și cu trei axe având distribuție optimă a sarcinii, grație posibilității de a alege diferite poziții ale ampatamentului. Un ghid de operare cu marcaje colorate facilitează setarea corectă a pozițiilor containerului.

Extensia spate poate fi acționată manual sau prin intermediul unui motor pneumatic, care are avantajul unei durate de funcționare mai îndelungate comparativ cu cea a cilindrilor convenționali de aer.

Mai multă sarcină utilă în transportul de containere cu noua gamă Krone Box Liner

Lămpile din spate sunt integrate în bara de protecție spate, fiind protejate împotriva deteriorării. De asemenea, grație extensiei frontale, pot fi transportate containere de 45 de picioare cu tunel lung fără autorizație specială. În cazul transportului combinat, pot fi transportate și containere de 45’ cu o lungime totală de 16.650 mm.

Un generator de la Genmark cu greutate redusă, dezvoltat special pentru acest șasiu, întregește gama. Pentru a minimiza riscul de avarie prin contactul cu bordură, unitatea a fost montată pe partea stângă.

Krone Box Liner SDC 18 EL20 și SDC 27 EL20
Cele două tipuri de șasiu au fost îmbunătățite considerabil în ceea ce privește distribuția încărcăturii și sarcina utilă.

Șasiul cu două axe, fiecare de câte 10 tone este în afara gamei, deoarece modelul SDC18 eL20 cu spate Compact poate transporta greutățile identice cu o mai mare încărcare a semiremorcilor datorită unei distribuții mai bune a sarcinii.

Din aceeași categorie...

Back to top button