Mai multe case din Kiruna au fost relocate cu ajutorul camioanelor Volvo

Mai multe case din orașul suedez Kiruna a fost relocat cu ajutorul camioanelor Volvo
Mai multe case de patrimoniu din orașul suedez Kiruna au fost relocate cu ajutorul camioanelor Volvo din flota companiei de transport Walners.

Dezvoltat în urmă cu 100 de ani în jurul unei mari mine de fier, orașul Kiruna din Suedia a început procesul de relocare în urmă cu șase ani.

Mai multe case din Kiruna au fost relocate cu ajutorul camioanelor Volvo

Mina deținută de compania din stat Lussavaara-Kiirunavaara (LKAB) a exploatat continuu minereul de fier, iar procesul a dus la destabilizarea regiunii. Astfel, compania a fost nevoită să notifice locuitorii orașului cu privire la decizia de a reloca întreaga așezare.

Procesul de mutare a început în 2004, însă abia în 2014 primele locuințe au „plecat” trei kilometri mai departe de vechea locație.

Relocarea este plătită de compania minieră, iar suedezii vor plăti proprietarilor 25% în plus față de valoarea terenurilor și a locuințelor, drept compensație că acceptă să se mute. Orășelul a ajuns la 20.000 de locuitori, iar procesul de relocare continuă.

VEZI ȘI: Camioanele cu propulsii alternative fac parte din strategia Germaniei de reducere a emisiilor de CO2

Unul dintre cele mai interesante procese a fost mutarea unui muzeu. Dacă multe dintre locuințe au fost dărmânate și mai apoi reconstruite, au existat și clădiri istorice care trebuiau salvate.

Transportul muzeului a fost realizat de compania lui Mikael Wallner cu un Volvo FH. Așa cum era normal, drumul până la noua locație a fost închis, și deși transportul a fost de doar cinci kilometri, drumul a durat ore întregi în compania autorităților locale.

Transportul a fost unul spectaculos, nefiind foarte multe evenimente de acest gen în lume. Compania lui Mikael Wallner are 10 angajați, trei dintre aceștia fiind lideri în transport. Dintre cele 8 camioane deținute, patru sunt produse de Volvo, iar compania s-a specializat în transporturile speciale.

În anii următori, relocarea va continua și, cel mai probabil, vor mai exista astfel de transporturi speciale în regiunea Kiruna.

Mai multe case din orașul suedez Kiruna a fost relocat cu ajutorul camioanelor Volvo

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.