Mai multe industrii din Germania cer creșterea greutății totale admise a camioanelor

Mai multe industrii din Germania cer creșterea greutății totale admise a camioanelor
“Inițiativă pentru eficientizarea traficului” din Germania face lobby pentru creșterea greutății totale admise a camioanelor la 44 de tone, scrie eurotransport.de.

Protecția mediului și evitarea blocajelor de trafic sunt două dintre obiectivele pe care “Inițiativă pentru eficientizarea traficului” le urmărește prin creșterea greutății totale admise a camioanelor, de la 40 de tone la 44 de tone, valoare deja permisă în transportul combinat.

Mai multe industrii din Germania cer creșterea greutății totale admise a camioanelor

Această optimizare a greutății totale admise, spun susținătorii documentului de poziție comună “Combaterea blocajelor logistice prin alinierea greutății totale admise a camioanelor”, ar reduce milioane de călătorii ale camioanelor, lucru care ar putea fi asociat cu un consum redus de combustibil și mai puține emisii de CO2.

Acest lucru ar permite sectorului de transport să-și aducă o contribuție semnificativă la atingerea obiectivelor climatice”, subliniază Andrea Heid, șeful Departamentului pentru Protecția Mediului și Transport al Asociației germane pentru industria chimică (VCI).

În plus, transportul aceleiași cantități de marfă cu mai puține drumuri, ar putea rezolva o parte din lipsa tot mai mare de șoferi de camion, precum și blocajele iminente de trafic.

Estimările arată că până în 2030, traficului rutier de mărfuri va crește cu aproximativ 39%, drept urmare va crește și nevoia de șoferi profesioniști.

VEZI ȘI: Nemții s-ar simți mai în siguranță în trafic alături de camioane complet autonome

Printre cele 17 asociații și federații profesionale din Germania, care susțin “Inițiativă pentru eficientizarea traficului” se numără, Asociația federală a comerțului german cu oțel, Asociația federală a afacerilor agricole, Federația angrosiștilor germani pentru băuturi, Asocierea industriei construcțiilor, a mediului și a ingineriei mecanice, Asociația cooperativelor din Germania, Asociația federală a crescătorilor germani de plante etc.

În cifre, toate cele 17 asociații ale diferitelor industrii din Germania, care susțin această inițiativă, au un total de aproximativ 1.2 milioane de angajați și o cifră de afaceri estimată 617 miliarde de euro.

Follow #infotrucker