Mai multe sindicate din transport vor protesta pe 16 decembrie în Franța

Mai multe sindicate din transport vor protesta pe 16 decembrie în Franța
Autoritățile din Franța se confruntă cu o nouă mobilizare a șoferilor de camion și lucrătorilor din logistică împotriva reformei pensiilor.

Mai multe sindicate din transport se vor alătura astăzi, 16 decembrie, protestelor de la Paris și din marile orașe din Franța, împotriva reformei pensiilor. Este vorba despre FO, CFTC și CGC, dar nu și CGT, care este totuși a doua organizație sindicală din această ramură.

Mai multe sindicate din transport vor protesta pe 16 decembrie în Franța

Reprezentanți CFDT și CFTC critică masiv deciziile autorităților în ceea ce privește sistemul de pensii.

„În plus, negocierile cu privire la salarii și condițiile de muncă sunt blocate de mai bine de patru luni, ceea ce a dus la o serie de tensiuni în rândul angajaților din sectorul de transport”, a declarat unul dintre reprezentanții CFTC.

Astfel, săptămâna începe cu o serie de proteste în anumite de zone din Paris și în câteva regiuni industriale din apropiere de Toulon și Bordeaux. Pentru moment, sindicaliștii anunță că nu vor să genereze blocaje rutiere de dimensiunea celor de săptămână trecută.

Protestele împotriva reformei pensiilor vor avea loc atât la Paris, cât și în mai toate orașele mari din Franța, iar o mulțime de porturi și drumuri au fost sau vor fi blocate.

VEZI ȘI: BGL salută forma aprobată a Pachetului de Mobilitate

De asemenea, conform presei locale, o serie de acțiuni de protest vor avea loc în Cobs-la-Ville, regiunea unde se află platformele celor de la ID Logistics și FM Logistic.

„Logistica reprezintă o categorie care a fost des ignorată în societate, motiv pentru care îi încurajăm pe adepți să se mobilizeze și să ceară un dialog social”, a declarat Thierry Douine, reprezentantul CFTC.

Follow #infotrucker