Patronate și sindicate

Mai multe sindicate europene s-au aliat împotriva exploatării șoferilor

Mai multe sindicate din România, Belgia, Danemarca și Suedia s-au aliat pentru a combate exploatarea șoferilor de camion și abuzurile autorităților.

În timp ce Europa este împerțită între Est, care dorește liberalizarea peiței de transport rutier, și Vest, care aplică noi măsuri împotriva concurenței neloiale, sindicatele lucrătorilor din transporturi s-au hotărât să conlucreze pentru a combate dumpingul social.

Mai multe sindicate europene s-au aliat împotriva exploatării șoferilor

În acest sens, sindicatele europene ale șoferilor de camion – 3F (Danemarca), ABBV-BTB și CSC (Begia), TWU (Suedia), respectiv ATU și Sindicatul Lucrătorilor din Transport Rutier (România) – au pus bazele Oficiul Comun de Cooperare Sindicală condus de Federația Sindicatelor din Transport (ETF), la care orice al sindicat al șoferilor poate să adere.

Această inițiativă face parte din campanie lansată la nivel european de ETF împotriva exploatării șoferilor de camion, denumită Fair Transport.

VEZI ȘI: Clarificări cu privire la efectuarea repausului de 45 de ore în cabină în Anglia

Scopul Oficiului Comun de Cooperare Sindicală este de a ajuta șoferii de camion europeni în cazul în care aceștia se confruntă cu probleme la locul de muncă, sunt implicați în controale ori primesc sancțiuni de la autorități.

De asemenea, cooperarea comună a sindicatelor va ajuta șoferii să-și susțină drepturile și accesul la diferitele forme de securitate socială.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button