Știri

Majorări ale taxelor de autostradă în Franța

Franța a anunțat o serie de majorări ale taxelor pentru utilizarea autostrăzilor sale, cea mai mare creștere fiind de 2.04% pe rutele Rhone-Alpes.

Pentru companiile de transport, această modificare presupune o creștere a costurilor care trebuie avută în vedere în momentul încheierii contractelor.

Majorări ale taxelor de autostradă în Franța

În acest moment, Franța are o rețea de autostrăzi de 9.137 de kilometri, iar drumurile rapide nu sunt administrate de o singură firmă.

Conform reprezentanților din Hexagon, există 23 de firme care administrează autostrăzile, iar acest lucru se traduce prin creșteri diferite în funcție de tronsonul pe care în tranzitează șoferii. Principala cauză pentru majorarea taxelor de autostrăzi a fost creștearea inflației.

Contractele semnate de autoritățile franceze și operatorii privați includ o serie de clauze prin care tarifele sunt ajustate anual în funcție de rata inflației, dar și de nevoile de finanțare a lucrărilor de mententanță a infrastructurii.

VEZI ȘI: Bosch lansează un sistem multi-camera pentru motostivuitoare

Conform surselor din Franța, cea mai mare creștere ar urma să fie de 2.04% pe rutele Rhone-Alpes.

Aceleași surse spun că societățile din nordul și estul Franței vor crește tarifele cu 1.39%, în timp ce partea de sud ar urma să opereze o serie de majorări de până la 1.34%.

Pentru tunelul Mont Blanc, creșterea va fi de 1.03%, în timp ce pentru tunelul Frejus de 0.87%.

Din aceeași categorie...

Back to top button