Camioane

Majoritatea clienților DAF preferă noile cabine mai lungi

Statisticile din 2022 au arătat că majoritatea clienților DAF au optat pentru noile cabine mai lungi, XG și XG+.

De la lansarea noilor modele XF, XG și XG+, în 2021, DAF a primit comenzi pentru 65.000 de camioane de ultimă generație.

Majoritatea clienților DAF preferă noile cabine mai lungi

În afară de eficiență și vizibilitate, unul dintre marile plusuri ale noilor cabine este spațiul interior, în special pentru cabinele mai lungi XG and XG+. De altfel, DAF este primul producător de camioane care a profitat de noile reguli din UE privind dimensiunile vehiculelor.

Iar în contextul crizei de șoferi de camion din UE, multe companii încearcă să le ofere angajaților un confort optim la bordul vehiculelor. Astfel se explică faptul că 40% dintre clienții DAF au optat pentru cabinele mai lungi XG, iar alți 20% pentru cabine mai lungi și mai înalte XG+.

VEZI ȘI: Test cu noua generație DAF XD: Control total

Conform datelor prezentate de presa olandeză, doar 40% dintre clienți au optat pentru cabinele XF standard. Statistica nu prezintă și proporția noii generații de camioane în vânzările totale ale DAF.

În România, livrările de anul trecut au avut în proporție de 40% camioane din noua generație și 60% din vechea generație lansată în 2017. Cel mai probabil, modelele XF din generația MY2017 vor mai putea fi comandate încă un an.

Din aceeași categorie...

Back to top button