EcofriendlyȘtiri

MAN a demonstrat că soluțiile electrice sunt potrivite pentru livrări urbane

Soluțiile electrice sunt potrivite pentru livrări urbane, acest lucru fiind demonstrat de MAN în cadrul proiectul ZEUS, desfășurat în orașul München.

Schimbarea modului în care sunt astăzi livrate mărfurile în zone urbane va crește calitatea vieții în orașe, iar soluția este de a face aceste operațiuni în afara orelor de vârf, folosind soluții electrice.

MAN a demonstrat că soluțiile electrice sunt potrivite pentru livrări urbane

Acest lucru este confirmat și de proiectul ZEUS (Livrări urbane în afara orelor de vârf cu emisii zero), desfășurat de producătorul MAN în colaborare cu autoritățile din München, în care, un camion electric MAN eTGM a fost utilizat pentru a face livrări urbane în afara orelor de vârf.

Rezultatele obținute au arătat o scurtare a timpului de aprovizionare cu 15% până la 30% și o eficiență de aproape 100% în respectarea programul de livrări, acesta nefiind pertrubat de traficul de vârf. În plus, operațiunile au fost făcute cu zgomot redus, astfel că, locuitorii din zonele de livrare nu au fost deranjați.

Așadar, concluzia testului este una foarte clară, și anume că livrările făcute în centrul orașelor cu soluții electrice pot ajuta la descongestionarea traficului, reduc emisiile de CO2 și zgomotul.

VEZI ȘI: DAF și-a extins oferta de camioane 100% electrice cu LF Electric

Singura provocare rămâne pentru retaileri și cei care au afaceri în zonele din centrul orașelor pentru a schimba modul și ora de livrare, ceea ce ar putea genera unele costuri suplimentare.

MAN a demonstrat că soluțiile electrice sunt potrivite pentru livrări urbane

Din aceeași categorie...

Back to top button