GreenZoneTehnologie

MAN a deschis primele două centre de reparare a bateriilor

MAN Truck & Bus a pus în funcțiune primele două centre de reparare a bateriilor vehiculelor electrice, în Germania și Spania.

În 2024 și 2025, MAN  va deschide alte centre de reparare a bateriilor în Italia, Danemarca/Norvegia, Austria, Belgia, Olanda, Franța, Polonia și Marea Britanie, alte țări din Europa fiind planificate ulterior. Primele două centre funcționează deja în Germania (Hanovra-Laatzen) și Spania (Barcelona).

Lansarea facilităților de reparare a bateriilor este necesară, deoarece în acest an vor fi livrate primele unități din noua generație de camioane electrice MAN. De asemenea, peste 1.000 de autobuze urbane și peste 2.400 de utilitare electrice MAN sunt deja pe drumurile Europei.

Odată cu creșterea producției MAN eTruck, populația de vehicule electrice va continua să crească semnificativ în următorii ani. Producătorul de vehicule comerciale din München se pregătește intens pentru acest lucru în cadrul organizației sale de service.

VEZI ȘI: Cerere mare pentru noile camioane electrice MAN

Primul centru MAN de reparare a bateriilor datează din 2020. Acolo au fost efectuate primele reparații pilot și documentație de proces pentru bateria utilitarei electrice MAN eTGE, care a fost lansată pe piață în 2018. Au urmat pachetele de baterii ale camionului de distribuție MAN eTGM, lansat în serie mică în 2020, și începerea producției de serie a autobuzului urban electric MAN Lion’s City E – tot în 2020. Etapele de reparație au fost testate pentru toate aceste baterii diferite, angajații au fost instruiți, au fost create instrucțiuni de reparație și au fost definite cerințele la locul de muncă.

Cunoștințele acumulate în primul centru de reparații de baterii MAN, din Hanovra-Laatzen, sunt acum transferate succesiv pe celelalte piețe. Scopul este de a opera un hub de reparare a bateriilor pe fiecare piață în care MAN este reprezentat cu vehicule comerciale electrice cu baterie. Rutele scurte de transport și tehnicienii foarte pregătiți la fața locului se vor asigura că bateria poate fi reparată rapid. Acest lucru minimizează timpul de nefuncționare al vehiculului.

MAN a deschis primele două centre de reparare a bateriilor

Obiectivul principal al MAN Truck & Bus este de a utiliza bateria din vehicul cât mai mult timp posibil. De aceea, repararea și remanufacturarea se află în centrul măsurilor actuale. Din 2023, MAN conduce proiectul REVAMP, care are ca scop automatizarea procesului de evaluare a stării bateriilor uzate ale vehiculelor. Aceste cunoștințe vor fi folosite pentru a reface bateriile în mod economic, astfel încât acestea să poată fi apoi utilizate în vehicule (a doua utilizare) sau în alte scopuri (a doua viață).

Repararea și recondiționarea bateriei sunt elemente cheie ale strategiei Battery Closed Loop și ale strategiei de durabilitate a MAN. Capacitatea diagonală a bateriei și dezmembrarea sa economică sunt esențiale pentru aceasta. Scopul general este de a stabili o buclă închisă pentru baterii. Etape importante în acest ciclu al bateriei sunt, după prima utilizare în vehicul, o utilizare ulterioară în vehicul (a doua utilizare) sau într-o altă aplicație (a doua viață).

Pentru a închide bucla închisă a materialelor valoroase ale bateriilor, MAN se concentrează deja pe reciclare și pe returnarea materiilor prime reciclate (reciclate) în celule noi de baterie. Cererea tot mai mare de celule de baterie pentru electrificarea portofoliului MAN va crește emisiile de gaze cu efect de seră în lanțul de aprovizionare, dacă nu se iau măsuri dedicate pentru a contracara acest lucru.

Din aceeași categorie...

Back to top button