Bus

MAN a dezvoltat un autobuz care oprește automatizat în stații, cu mare precizie

În cadrul proiectului @CITY, MAN a dezvoltat un prototip Lion’s City care oprește automatizat în stații, cu mare precizie.

Pentru aproximativ 48 de luni, MAN Truck & Bus a lucrat cu 14 parteneri din industria automotive, dezvoltatori software și cercetători pentru a dezvolta și testa funcții de condus automatizat pentru traficul urban în cadrul inițiativei @CITY („Automated Cars and Intelligent Traffic in the City”).

MAN s-a concentrat pe aplicații de transport public și a dezvoltat un autobuz care se apropie autonom de stații, cu mare precizie. La 22 iunie, partenerii au prezentat rezultatele în incinta Centrului de Teste Aldenhoven.

Traficul urban modern este și mai complex decât traficul în medii clar structurate, precum autostrăzile. O mare varietate de utilizatori ai drumurilor se deplasează cu dinamici și direcții diverse într-un spațiu restrâns. Ca rezultat, zonele urbane prezintă un cadru de lucru pentru stabilirea tehnologiilor de automatizare complet diferit decât, de exemplu, transportul cu camionul pe autostradă, între două centre logistice.

VEZI ȘI: Prim contact cu MAN TGX OptiView: Cu ochii în patru

În numeroase subproiecte ale inițiativei @CITY, partenerii au abordat diverse cerințe tehnice ale condusului automatizat în mediul urban: detectarea precisă a mediului înconjurător cu ajutorul senzorilor și corecta înțelegere a situațiilor, luarea de decizii corecte în cazurile speciale întâlnite, dar și localizarea cu precizie de câțiva centimetri, cu ajutorul hărților digitale și a comunicării cu alți actori din trafic. Pe baza acestora, funcții de condus automatizat au fost implementate pe vehicule prototip și testate în condiții realiste.

La prezentarea oficială a rezultatelor proiectului, MAN a făcut o demonstrație de precizie cu un autobuz urban. Acesta a abordat automatizat traseul sinuos necesar pentru intrarea în refugiul stației. Funcția optimizează accesul pasagerilor în autobuz, dar și protejează anvelopele, reducând uzura și costurile.

MAN a dezvoltat un autobuz care oprește automatizat în stații, cu mare precizie

 

Autobuzul automatizat MAN din proiectul @City avea și funcție de comunicare cu alte vehicule, pentru ieșirea sigură din refugiu: când șoferul activa semnalizatorul de direcție, un semnal electronic era trimis simultan celorlalte vehicule automatizate care se apropiau din spate, care încetineau și așteptau ca autobuzul să părăsească în siguranță stația.

”@CITY ne-a oferit informații importante despre transportul urban cu autobuze automatizate și ne-a arătat cum putem utiliza funcțiile de condus autonom și comunicarea cu alte vehicule în operațiuni practice”, a declarat Walter Schwertberger, manager pentru proiectul @CITY în cadrul MAN Truck & Bus.

Din aceeași categorie...

Back to top button