Bus

MAN a fost liderul pieței de autobuze electrice din Europa în 2023

MAN a fost liderul pieței de autobuze electrice în 2023, cu 780 de unități MAN Lion’s City E înmatriculate în Europa (EU27+3) și o cotă de piață de 13,3%.

Cifrele de vânzări de anul trecut sunt aproape identice: MAN a vândut în 2023 un total de 771 de autobuze electrice în Europa, un număr aproape triplu față de 2022 (263 unități).

MAN a fost lider de piață în Germania (245 de unități Lion’s City E înmatriculate în 2023), Suedia (126), Belgia (69), Austria (26) și Slovenia (8). ”În ce privește volumele, Germania, Suedia, Spania, Norvegia și Belgia conduc cursa. Aproape 80% din modelele Lion’s City E înmatriculate în 2023 în Europa operează în aceste cinci țări”, a declarat Robert Katzer, șef de vânzări Autobuze la MAN Truck & Bus.

Piețele de autobuze electrice din Spania și Norvegia au fost foarte solide anul trecut, atât în ce privește înmatriculările totale, cât și înmatriculările MAN: 76 de unități Lion’s City E au fost puse în operare în Norvegia și 93 în Spania.

VEZI ȘI: MAN, creștere de 44% la vânzările de camioane noi în 2023

Scandinavia este de asemenea privită ca un pionier când vine vorba de electromobilitate. În Suedia, Norvegia și Danemarca, 230 de autobuze urbane electrice MAN au fost înmatriculate anul trecut.

”Suntem încântați de aceste succese, pe care le datorăm clienților, dar și echipelor noastre. În noul an ne dorim să continuăm să conducem transformarea spre mobilitatea sustenabilă și să creștem vânzările de autobuze electrice cu baterii”, a spus și Barbaros Oktay, șeful diviziei de Autobuze a MAN Truck & Bus.

Din aceeași categorie...

Back to top button