MAN a fost premiat pentru manualul de utilizare al noii generații de camioane

MAN a fost premiat pentru manualul de utilizare al noii generații de camioane
Manualul de utilizare al noii generații de camioane MAN a primit distincția “tekom-Dokupreis 2020”, deoarece oferă șoferilor toate informațiile de care au nevoie într-un mod foarte eficient.

Conform legislației în vigoare, este obligatoriu ca fiecare camion să fie livrat cu un manual de utilizare. Dar, de cele mai multe ori, acesta este consultat doar în situații de urgență, când șoferul încearcă să găsească o rezolvare rapidă a problemei apărute. Manualul de utilizare stă ani de zile în torpedou și, de cele mai multe ori, șoferul îl ignoră.

MAN a fost premiat pentru manualul de utilizare al noii generații de camioane

Manualul de utilizare al noii generații de camioane MAN este format A5, are 714 pagini, patru centimetri grosime și cântărește 540 de grame. Acesta se remarcă printr-un conținut foarte bine structurat și o împărțire pe culori pentru cele mai relevante secțiuni.

Tekom a motivat acordarea distincției “tekom-Dokupreis 2020” tocmai pentru ușurința cu care șoferul poate găsi informațiile de care are nevoie. Cu peste 9.500 de membri, tekom este cea mai mare asociație profesionistă din domeniul documentațiilor și comunicărilor tehnice.

Manualul de utilizare al noii generații de camioane a trecut și testul practic, acesta rezistând la contactul cu apa fără probleme.

VEZI ȘI: Int. Transporte Popovici a achiziționat 20 de MAN TGX 18.510 de nouă generație

Pentru a verifica acest lucru, membri din juriul tekom, fără legătură cu industria camioanelor, au citit manualul de utilizare încercând să-și dea seama de modul în care se operează noua generație de camioane MAN. Verdictul lor a fost: concis, corect și precis!

MAN a fost premiat pentru manualul de utilizare al noii generații de camioane

Un manual de utilizare este util doar dacă este și înțeles. Tocmai de aceea MAN oferă acest document în 34 de limbi. În afară limbilor engleză și germană, acesta este tradus și în limbi precum coreeană sau rusă, dar și în ebraică. Și asta pentru că vehiculele MAN ajung pe aproape fiecare continent, excepție făcând America de Nord și Antarctica.

Manualul de utilizare trebuie să respecte o serie de prevederi și standarde, precum DIN EN 82079, VDI Directive 4500, precum și numeroase standarde și prevederi în ceea ce privește răspunderea în cazul unor probleme. Toate aceste sunt puse la punct de departamentul Clienți și Service din cadrul MAN Truck & Bus.

MAN a fost premiat pentru manualul de utilizare al noii generații de camioane

Pentru realizarea manualelor de utilizare pentru noua gamă de camioane MAN a fost nevoie de doi ani. Primul pas a fost pentru a structura conținutul tehnic și apoi restul informațiilor care să ajute șoferul.

Pentru a realiza versiunile online, MAN Truck & Bus a angajat o echipă de specialiști care se va ocupa de programare și de implementarea conținutului pe toate platformele mărcii pentru a ajunge cât mai rapid la utilizatorul final.

În fiecare an, tekom analizeaza toate manuelele tehnice, unele având o singură pagină, altele fiind sub forma unei cărți de sute de pagini. Juriul notează șapte criterii distincte: design și layout, ilustrații, notițele și instrucțiunile legate de siguranță, structura, textul, utilitatea și mai ales verificarea informațiilor pe produsul real.

MAN a fost premiat pentru manualul de utilizare al noii generații de camioane

Notarea finală dată de tekom, acordată conform sistemului german unde 1 este cea mai bună notă și 6 cea mai rea, a fost de 1,9. Cele mai bune note au fost pentru secțiunea de ilustrații cu 1,1 și pentru documentare și verificarea informațiilor pe produsul real cu 1,7.

Motto-ul companiei, atunci când a dezvoltat noua gamă de camioane a fost „Simplifying Business” obiectivul fiind de a face munca șoferilor cât mai ușoară și acest lucru include inclusiv manualul de utilizare. Iar premiul oferit de tekom demonstrează asta.

Follow #infotrucker