EconomicTop News

MAN a început extinderea fabricii din Cracovia

MAN Truck & Bus a început extinderea fabricii din Cracovia (Polonia) printr-o ceremonie oficială în care a fost turnată piatra de temelie. MAN va investi aproximativ 130 de milioane de euro în extinderea fabricii.

Până în septembrie 2022, suprafața fabricii va fi extinsă cu aproximativ o treime. Ea va avea rolul de a echilibra volumul producției de camioane grele. Capacitatea de producție va fi de aproximativ 300 de vehicule și cabine pe zi, dacă se lucrează în trei schimburi. Pentru a garanta sustenabilitatea fabricii, o nouă sursă de bio-energie va asigura în viitor neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de CO2.

MAN a început extinderea fabricii din Cracovia

”Extinderea fabricii este un factor cheie în transformarea MAN. Schimbările din rețeaua de producție ne vor face semnificativ mai competitivi în aceste vremuri provocatoare. În Cracovia vom avea o linie de producție foarte flexibilă, care ne va permite să producem orice vehicul, de la gama de utilitare ușoare până la cele mai grele camioane”, a explicat Alexander Vlaskamp, CEO al MAN.

Extinderea va tripla capacitatea de producție a fabricii din Cracovia. De asemenea, numărul de angajați se va tripla, creându-se aproximativ 1.500 de noi locuri de muncă. Suprafața de teren a fabricii va crește și ea, de la 24 la 41 de hectare.

VEZI ȘI: MAN a livrat aproape 94.000 de vehicule noi în 2021

”Cracovia va fi o fabrică extrem de eficientă și va juca un rol și mai important în echilibrarea volumelor de producție. Aproximativ trei sferturi dintre camioanele MAN și cabinele pentru camioane grele vor fi asamblate aici în viitor. O secție Truck Modification va fi de asemenea construită la Cracovia, unde camioanele vor putea fi modificate conform cerințelor clienților”, a spus Michael Kobriger, membru în consiliul executiv al MAN responsabil pentru producție.

Extinderea va consta în construcția unei noi hale pentru producția de cabine de 26.000 mp și al unei hale de 10.000 mp pentru Centrul de Modificare a Camioanelor. Astfel, MAN va putea produce la Cracovia întreaga gamă de camioane. În același timp, fabrica principală din Munchen va fi utilizată pentru o producție mixtă de camioane convenționale și camioane electrice.

Compania și consiliul muncitorilor au agreat această măsură și alte schimbări în Aprilie 2021, ca parte a procesului de transformare a MAN. Întregul pachet de măsuri are obiectivul de a crește veniturile MAN cu până la 1,7 miliarde de euro. Acestea vor permite companiei libertatea de a face în viitor anumite investiții orientate.

Din aceeași categorie...

Back to top button