Industry 4.0Top News

MAN a început lucrările la noua fabrică de motoare diesel din Nuremberg

MAN a început lucrările la fabrica din Nuremberg pentru hala unde va fi produsă noua generație de motoare diesel Common Base Engine (CBE), platforma comună ce va fi utilizată de vehiculele Scania, MAN și Navistar.

Noul și ultimul motor diesel al Grupului TRATON, care va fi folosit în premieră de Scania, promite să fie foarte eficient. El va servi ca o punte între tehnologia diesel și sistemele de propulsie electrică ale viitorului.

MAN a început lucrările la noua fabrică de motoare diesel din Nuremberg

MAN s-a angajat total pe drumul spre sistemele de propulsie fără emisii. Totuși, în timpul acestei tranziții, motoarele diesel vor continua să fie necesare pentru aplicații precum transportul pe distanțe lungi sau utilizarea în off-road.

MAN și Scania lucrează din 2017 la dezvoltarea noului motor diesel de 13 litri. Platforma a fost proiectată pentru a îndeplini cele mai stricte regulamente privind emisiile și pentru a minimiza emisiile de CO2.

”Ne concentrăm în special pe camioane și autobuze electrice cu baterii. În același timp, facem cercetări despre sistemele bazate pe hidrogen la Nuremberg. Dezvoltarea și producerea în comun a unei noi generații de motoare diesel ne aduce numeroase beneficii”, a declarat Dr. Frederik Zohm, membru al Comitetului Executiv al MAN Truck & Bus responsabil pentru Cercetare și Dezvoltare.

VEZI ȘI: Gebrüder Weiss transportă produse HP cu un camion electric MAN eTGM

Noua fabrică MAN din Nuremberg va produce motoare diesel din generația CBE din 2024. În aceeași perioadă, MAN va începe producția de serie a vehiculelor electrice pentru distanțe lungi la fabrica din Munchen. Sistemele de propulsie electrică utilizate la aceste vehicule vor fi fabricate de asemenea la Nuremberg.

”Nuremberg va deveni principala fabrică a MAN de motoare, fie ele diesel sau electrice. Aici se poate vedea efectiv transformarea industriei de vehicule comerciale. Noua hală de producție pentru motoare diesel CBE este construită lângă facilitățile unde vor fi produse motoarele electrice și bancurile de probă pentru celulele de combustie cu hidrogen”, a mai spus Ulrich Zimmer.

Din aceeași categorie...

Back to top button