MAN a început testele de drum cu camioanele electrice

MAN a început testele de drum cu camioanele electrice
Transportul de bunuri va deveni în scurt timp mai economic, mai eficient și mult mai ecologic, iar camioanele electrice produse de MAN vor contribui la dezvoltarea acestui sector.


Peste 200 de invitați din domenii de activitate variate au mers la uzina MAN din Steyr, Austria, pentru a face cunoștință cu camioanele electrice produse de nemți. Motivul acestui eveniment a fost unul cât se poate de important: lansarea testelor alături de companiile partenere.

Camioanele electrice MAN (eTrucks) au la bază modelul TGM pentru transport urban.

MAN a început testele de drum cu camioanele electrice

Nouă companii membre ale consorțiului austriac CNL au programat să înceapă testele de drum în operațiuni logistice de distribuție reale cu MAN eTruck în versiune șasiu solo 6×2 cu o gamă largă de caroserii pentru segmentul de distribuție mediu-greu.

Iar reprezentanții acestor companii au fost invitați în Steyr.

În scurt timp, testele de drum vor demara în Viena, Salzburg și Graz, însă reprezentanții MAN nu au venit și cu informații despre numărul de camioane electrice pe care îl pun la dispoziție.

VEZI ȘI: Noua gamă de anvelope mixte pentru camion Goodyear Omnitrac

„A sosit timpul: primele camioane electrice MAN ies pe stradă și vor fi integrate în traseul zilnic al clienților. De acum înainte, camioanele vor livra bături, hrană și piese auto, toate drumurile urmând să fie realizate fără emisii”, a declarat Joachim Drees, directorul general MAN.

Primele detalii despre camioanele electrice MAN
Camionul de 26 de tone bazat pe MAN TGM încorporează baterii care pot fi instalate sub cabină și pe partea laterală a cadrului șasiului, oferind o autonomie de până la 180 km.

Suspensia pneumatică pe punțile din față și din spate asigură adaptabilitatea la orice scenariu de încărcare urbană.

Motorul electric montat în centrul cadrului dezvoltă o putere de 264 kW și un cuplu de 3.100 Nm la puntea motoare.

Follow #infotrucker