Bus

MAN a învățat peste 2.000 de elevi care sunt zonele fără vizibilitate din jurul autobuzelor

În ultimele luni, experții MAN au participat la o campanie de siguranță rutieră în școli elementare în care le-a arătat elevilor care sunt zonele fără vizibilitate din jurul autobuzelor.

Și în acest an, cei mai tineri utilizatori ai drumurilor au fost în centrul campaniei de siguranță rutieră a MAN Truck & Bus, lansată în 2020. Experții de la asociațiile locale de siguranță rutieră și MAN ProfiDrive au vizitat școlile elementare din regiunea Munchen și au arătat la peste 2.000 de copii ce este mai important atunci când călătorești cu autobuzul și, în special, pericolul reprezentat de punctele oarbe.

MAN a învățat peste 2.000 de elevi care sunt zonele fără vizibilitate din jurul autobuzelor

În fiecare an, copiii sunt implicați în accidente rutiere. Situații deosebit de periculoase apar adesea în intersecții, când un șofer care virează nu observă un copil care merge pe jos, cu trotineta sau bicicleta. ”Consecințele punctelor oarbe sau a accidentelor din timpul virajelor în particular sunt de obicei severe. De aceea, campania noastră de siguranță rutieră s-a concentrat în acest an pe punctele oarbe”, spune Heinrich Degenhart, expert MAN ProfiDrive.

Peste 2.000 de copii de la clasele 1-4 au învățat, în timpul campaniei, unde ar trebui să se uite atunci când traversează o intersecție și unde pot apărea puncte fără vizibilitate pentru șofer. Demonstrațiile au fost realizate cu ajutorul unui autobuz MAN Lion’s City echipat cu cele mai noi tehnologii de siguranță.

VEZI ȘI: Prim contact cu autobuzul electric MAN Lion’s City E, în București

”Am folosit și o prelată triunghiulară pentru a le arăta copiilor care este punctul orb al unui autobuz. Este important ca elevii să realizeze cât de limitată este vizibilitatea șoferilor și că o întreagă clasă poate dispărea în punctul orb. Atenția elevilor este mult mai mare și ei pot asimila mai bine noile cunoștințe atunci când le pot experimenta în realitate”, spune Degenhart. Copiii au fost învățați de asemenea cum să aștepte autobuzul, cum să se alinieze pentru urcare și la ce să se uite atunci când autobuzul ajunge în stație.

Pentru a face traficul rutier cât mai sigur cu putință, MAN se concentrează și pe tehnologie inovatoare. În traficul urban, șoferii sunt ajutați de sistemul activ de avertizare la virare cu detectare de pietoni, o măsură eficientă împotriva accidentelor cauzate de punctele fără vizibilitate. Camerele frontale și laterale monitorizează automat împrejurimile autobuzului și avertizează șoferul vizual și acustic de situațiile periculoase care pot duce la coliziuni.

Din aceeași categorie...

Back to top button