BusinessTop News

MAN a triplat capacitatea de producție a fabricii din Cracovia

MAN a deschis oficial fabrica de Cracovia (Polonia) după extindere, capacitatea de producție ajungând acum la 300 de vehicule și cabine pe zi, de trei ori mai mult ca până acum.

La doar 16 luni de la începerea lucrărilor, MAN a finalizat cu succes extinderea fabricii sale din Cracovia. Producția de camioane se desfășoară acum în trei schimburi și va continua să crească până la finalul anului.

MAN a triplat capacitatea de producție a fabricii din Cracovia

MAN a investit aproximativ 200 de milioane de euro în extinderea fabricii poloneze. Suprafața construită a crescut cu aproximativ o treime, acoperind acum 41 de hectare. Ca parte a extinderii au apărut o hală de 32.000 de metri pătrați pentru producția de cabine și una de 10.000 mp pentru centrul de modificare a camioanelor și asamblarea finală.”Extinderea fabricii este un punct cheie în transformarea MAN. Am restructurat fundamental rețeaua noastră de producție, devenind mult mai competitivi în aceste vremuri provocatoare”, a declarat la ceremonia de deschidere Alexander Vlaskamp, președintele Comitetului Executiv al MAN Truck & Bus SE.

În trecut, doar camioanele grele MAN erau produse aici, dar în viitor fabrica va produce și modelele ușoare și de tonaj mediu. În plus, a fost construită o nouă termocentrală pe peleți, care contribuie la plănuita neutralitate climatică a fabricii.

”Extinderea fabricii este un punct cheie în transformarea MAN. Am restructurat fundamental rețeaua noastră de producție, devenind mult mai competitivi în aceste vremuri provocatoare”, a declarat la ceremonia de deschidere Alexander Vlaskamp, președintele Comitetului Executiv al MAN Truck & Bus SE.

VEZI ȘI: MAN lansează sistemul FrontDetection și alte sisteme de siguranță

Aproximativ 1.500 de noi locuri de muncă au fost create prin această extindere, numărul total de angajați ajungând la peste 2.600. Noii angajați au fost instruiți pentru utilizarea echipamentelor și sculelor la fabrica MAN din Munchen.

În viitor, fabrica din Cracovia va avea în producție întreaga gamă de camioane MAN. Pentru gama grea, Cracovia va acționa ca un tampon pentru echilibrarea volumelor de producție din Munchen. Fabrica principală din Munchen se află în prezent în faza de conversie pentru producția mixtă de camioane convenționale și electrice. Producția de serie de camioane electrice MAN va începe în 2024.

Din aceeași categorie...

Back to top button