ȘtiriTop News

MAN ajută victimele războiului din Ucraina

Angajații fabricilor și companiilor naționale MAN susțin victimele războiului din Ucraina cu donații, diverse acțiuni și suport pentru transportul ajutoarelor.

De la începutul războiului din Ucraina, angajații producătorului de vehicule comerciale au oferit ajutor pentru oamenii în nevoie în multe feluri. Au colectat provizii de urgentă nevoie, au organizat transporturi, au donat bani și au oferit sprijin direct pentru refugiați.

MAN ajută victimele războiului din Ucraina

Unde a fost posibil, MAN a oferit vehiculele care au susținut organizațiile umanitare. Un mare număr de camioane, autobuze și utilitare de la fabricile și dealerii naționali transportă ajutoare către regiunile de criză și aduc refugiații în siguranță.

Dorința de a ajuta  fost și mai mare în fabricile și companiile de vânzări din țările învecinate Ucrainei. De exemplu, în Polonia, angajații MAN au organizat transportul și găzduirea colegilor din Ucraina și a familiilor lor care au părăsit țara. Ei au adus de asemenea la graniță alimentele și articolele de igienă de care era nevoie urgent.

Pentru numeroasele donații de bunuri din toate țările, angajații MAN au lucrat adesea cu organizațiile partenere. De exemplu, transporturile săptămânale cu ajutoare din Slovacia, la care s-a alăturat și MAN Austria, sunt aduse în Ucraina și distribuite prin intermediul partenerilor din regiunea de graniță. Primul transport a adus deja 10.000 de conserve cu mâncare, medicamente, saci de dormit și generatoare de electricitate.

VEZI ȘI: Convoiul umanitar de 20 de camioane a ajuns la Suceava

Oferirea de vehicule este un aspect esențial al eforturilor de ajutorare. MAN Truck & Bus Franța, de exemplu, a pus la dispoziție cinci camioane autorităților care coordonează activitățile de donare, precum și semiremorci de la companii partenere ale MAN. Astfel a fost posibilă transportarea a sute de tone de ajutoare din Franța la granița dintre Polonia și Ucraina. În Polonia, angajații MAN au sprijinit activitatea jurnaliștilor cu un transportor TGE.

La fabricile din Nuremberg și Munchen, voluntarii au sortat și ambalat cele peste 1.800 de pachete donate în peste 100 de europaleți. Primele două camioane cu 34 de paleți din campania de colectare MAN au plecat spre nordul României. Acolo este un centru logistic condus de Ambulanța Sfântul Ioan, care, ca partener al MAN, se ocupă de ajutoarele pentru Ucraina. Fabrica de componente din Salzgitter a oferit de asemenea un MAN TGE pentru transportul ajutoarelor în zona graniței.

MAN a pus la dispoziția inițiativei ”Brucker ajută Ucraina” din Fürstenfeldbruck, de lângă Munchen, un camion TGX și o remorcă. Doi angajați MAN s-au oferit voluntari și au condus camionul, complet încărcat cu ajutoare, la Lubin (Polonia). MAN Service Dortmund a colectat de asemenea bunuri de maximă urgență în cooperare cu asociația KIBU, iar angajații de la filiala din Hagen au transportat numeroase tone de bunuri la Cracovia, pe care le-au înmânat organizației locale Caritas. În nord-estul Germaniei, companiile MAN au sprijinit campania de strângere de fonduri a companiei de transport Bode, care a transportat 15 camioane cu ajutoare în capitala Poloniei. Companiile din sudul Germaniei au colectat aproximativ 500 de kituri de prim-ajutor de la companiile germane de service, care au fost livrate în Ucraina.

În plus față de diversele campanii de donare de bunuri, angajații MAN au făcut donații în cadrul Grupului Volkswagen. Sumele astfel colectate au fost donate partenerului național al UNCHR (Agenția ONU pentru refugiați). UNCHR lucrează cu autoritățile din Ucraina și țările învecinate pentru a organiza ajutoarele de urgență.

MAN ajută victimele războiului din Ucraina

Din aceeași categorie...

Back to top button