Economic

MAN ar putea restructura 9.500 de locuri de muncă în Germania și Austria

Producătorul de camioane MAN a intrat într-o fază de reorganizare, iar acest lucru ar putea înseamna restructurarea a aproximativ 9.500 de locuri de muncă din Germania și Austria.

Reprezentanții companiei din grupul Volkswagen au declarat pe 11 septembrie, la München, că MAN va intra în cadrul unui proces de reorganizare, ca parte a unui plan de afaceri care are în vedere o profitabilizare de 1.8 miliarde de euro.

MAN ar putea restructura 9.500 de locuri de muncă în Germania și Austria

Compania germană are 39.000 de angajați, iar în declarația de presă de vineri, restructurarea MAN Truck & Bus se va face în toate departamentele, inclusiv o reorganizare a departamentului de dezvoltare și cel de producție. De asemenea, se are în vedere mutarea proceselor de dezvoltare și producție spre alte centre ale companiei.

În cadrul acestui plan, unitatea de producție din Steyr (Austria), în care lucrează 2.300 de angajați, dar și cele din Plauen (Saxonia) și Wittlich (Renania) ar putea fi închise complet.

Sindicatul nu este de acord cu acest plan și a primit susținerea uniunii sindicale IG Metall, cea mai mare uniune sindicală industrială din Europa, care solicită începerea negocierilor între conducerea companiei și reprezentanții sindicali ai angajaților.

VEZI ȘI: Comisia Europeană face un sondaj referitor la Pachetul de Mobilitate

Sindicatul, ca răspuns la declarațiile de presă, spune că nu este de acord ca angajații să plăteasca deciziile proaste de management și pierderile provocate de criza declanșată de pandemia de COVID-19.

MAN vrea să restructureze 9.500 de locuri de muncă în Germania și Austria

În plus, este de acord să vină cu soluții la problemele existente în companie și să găsească împreună cu managementul rezolvarea problemelor și eficientizarea proceselor de dezvoltare și producție.

Conform Traton SE, MAN este împreună cu Scania, o companie mult mai profitabilă, la portofoliul listat la bursă și acțiunile de rentabilizare sunt parte a acestui proces. Restructurările anunțate ar urma să ducă la o rentabilitate operațională a vânzărilor de 8% în 2023, după ce în 2019 aceasta a fost de doar 2.9%.

Din aceeași categorie...

Back to top button