Bus

MAN continuă campania de promovare a călătoriilor sigure spre școală

MAN va continua în această toamnă campania de promovare a călătoriilor sigure spre școală, alături de un model MAN Lion’s Intercity echipat cu numeroase sisteme inovatoare de siguranță și asistență.

Cei mai tineri utilizatori ai drumurilor au fost în centrul campaniei lansate anul trecut de MAN Truck & Bus. Pentru a le arăta copiilor ce trebuie să țină minte când călătoresc cu autobuzul, experți de la asociații de siguranță rutieră au vizitat în toamna trecută numeroase școli primare din Bavaria, împreună cu instructori de la MAN ProfiDrive.

MAN continuă campania de promovare a călătoriilor sigure spre școală

”Să le arăți practic copiilor cum ar trebui să se comporte lângă un autobuz și la bordul acestuia este mult mai eficient decât un instructaj pur teoretic. În primul rând, copiii sunt mult mai atenți, deoarece este mult mai interesant pentru ei. Iar în al doilea rând, ei pot aprofunda mai bine ce au învățat dacă pot exersa practic”, spune Heinz Kiess, șef de Marketing de Produs Autobuze la MAN Truck & Bus.

Printre sistemele de siguranță ale modelului MAN Lion’s Intercity se numără și cel de asistență la viraj cu detectare a pietonilor, cu funcție activă de avertizare. ”Din păcate, din cauza punctelor oarbe, accidentele în timpul virajelor încă se petrec cu regularitate. Cu noile sisteme inovatoare țintim să jucăm un rol important în îmbunătățirea siguranței rutiere, în special în intersecții”, a subliniat Kiess.

O cameră frontală și alte camere suplimentare montate pe una sau ambele părți laterale ale autobuzului asigură șoferului o mai bună informare în timpul manevrelor periculoase de virare. Șoferul este alertat activ despre orice situație periculoasă sau când o coliziune este iminentă, cu avertizări vizuale pe două ecrane instalate în câmpul vizibilitate și un semnal acustic suplimentar. Sistemul modern de asistență la viraj crește siguranța prin detectarea pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor din punctul orb al șoferului, atrăgând activ atenția șoferului spre situațiile periculoase.

VEZI ȘI: Cum funcționează sistemul de camere MAN OptiView (VIDEO)

MAN Truck & Bus a decis să continue campania de siguranță rutieră de succes lansată în toamna anului trecut. ”În 2020 am putut crește gradul de conștientizare despre siguranța rutieră al multor copii. Toți am fost încântați de interesul stârnit de această campanie”, a spus Kiess. Până în prezent, MAN s-a aflat în contact cu asociațiile de siguranță rutieră din diverse districte bavareze pentru a căuta și stabili date pentru evenimente în școli în cadrul noului an școlar.

La sesiunile de instruire, copiii învață și pun în practică ce trebuie să facă atunci când așteaptă autobuzul, ce să facă atunci când vine autobuzul, ce să țină minte la urcare și coborîre, cum să se comporte în autobuz și cum să stea corect pe scaune atunci când au ghiozdanele cu ei.

”De asemenea, utilizăm o prelată triunghiulară portocalie pentru a le arăta copiilor cât de mare este punctul orb pentru șofer. Este important ca elevii să realizeze cât de limitată este vizibilitatea șoferului”, spune Manfred Raubold, Director General al Landesverkehrswacht Bayern (Organizația Bavareză pentru Siguranță Rutieră). Copiilor li se mai arată cât de grea este o anvelopă de autobuz și ce se poate întâmpla în timpul frânărilor de urgență.

În 2020, 300 de copii de clasele întâi, a doua și a treia au primit aceste instructaje. ”Campania este ceva special, nu doar pentru copii, ci și pentru MAN. Este uimitor cât de atenți sunt să urmărească ce le spunem și ce le arătăm, dar și cum cum își pun noile cunoștințe în practică imediat, chiar și cei de clasa întâi. Credem cu tărie că astfel putem juca un rol important în asigurarea siguranței copiilor noștri”, spune Heinz Kiess.

Echipa MAN Truck & Bus a fost susținută în acest tur de angajații asociațiilor locale de siguranță rutieră. Aceștia se ocupă de instructaje, în timp ce MAN furnizează vehiculul și șoferul. Organizatorii campaniei de siguranță rutieră au ales special modelul Lion’s Intercity, deoarece el este des utilizat pentru transportul școlar.

Din aceeași categorie...

Back to top button