EcofriendlyTop News

MAN e-mobility Center: MAN testează producția de serie a camioanelor electrice

MAN a deschis oficial MAN e-mobility Center, locul în care își va instrui angajații și va începe producția de serie a camioanelor electrice cu baterii ale mărcii.

Producătorul de vehicule comerciale face astfel primul pas spre pregătirea pentru producția de serie a camioanelor electrice. Într-o zonă de aproximativ 4.000 de metri pătrați, angajații testează producția de serie a camioanelor electrice cu baterii în condiții reale și sunt instruiți în domeniul tehnologiilor de ultimă generație.

MAN e-mobility Center: MAN testează producția de serie a camioanelor electrice

”Mobilitatea electrică este o tehnologie cheie pentru vehiculele comerciale ale viitorului. Prin deschiderea MAN eMobility Center în Munchen dăm semnalul de pornire a producției de serie a camioanelor electrice în viitor. UE solicită o reducere de 30% a emisiilor de CO2 ale camioanelor de peste 16 tone până în 2030, comparativ cu nivelurile actuale. Vedem acest lucru ca o oportunitate de a ne asuma responsabilitatea socială și de a acționa într-o manieră sustenabilă pe termen lung”, a declarat Andreas Tostmann, CEO al MAN Truck & Bus.

VEZI ȘI: Mituri despre camioanele electrice, infirmate de șoferii de MAN eTGM

Deși MAN vinde deja modele electrice cu baterii de serie, precum autobuzele urbane Lion’s City E și utilitarele eTGE, primul camion electric al mărcii, eTGM, a fost până acum livrat clienților din Europa doar în serii mici. În viitorul aproapiat, acest lucru se va schimba. Prin deschiderea MAN e-mobility Center, producătorul de vehicule comerciale pune fundația pentru producția la scară industrială a camioanelor electrice.

Noua arhitectură a vehiculelor necesită noi procese de producție

Noile piese și componente, precum motorul și bateriile electrice și componentele de voltaj înalt diferențiază camionul electric de omologul său cu motor convențional. Ca rezultat, sunt necesare o nouă arhitectură a vehiculului și etape diferite de producție.

Întreg procesul de producție, inclusiv prima pornire a camioanelor electrice, se va desfășura la MAN e-mobility Center din Munchen. În plus, clădirea dispune de insule de învățare pentru instruirea angajaților. Angajații învață pașii de producție și capătă dexteritatea necesară pentru asamblarea camioanelor electrice pe linia de producție de serie.

”La MAN e-mobility Center, angajații fabricii din Munchen vor fi instruiți în tehnologia de următoare generație în condiții reale de producție. Programul de instruire acoperă procesele de producție pentru camioanele electrice și manevrarea în siguranță a tehnologiei cu voltaj înalt. Experiența câștigată în timpul testelor de producție de serie va fi folosită în dezvoltarea și producția camioanelor electrice cu baterii”, a spus Michael Kobriger, membru în Consiliul Executiv responsabil pentru producție și logistică la MAN Truck & Bus.

Intenția MAN este de a produce atât camioanele convenționale, cât și cele electrice cu baterii, pe aceeași linie de asamblare din Munchen.

Creștere așteptată a cererii de camioane electrice

Electromobilitatea este din ce în ce mai populară în sectorul de transport. În timp ce companiile de transport public își electrifică deja la scară largă flotele de autobuze, camioanele electrice cu baterii pentru distribuție și transport pe distanțe lungi nu au devenit la fel de prezente pe piață, parțial din cauza lipsei inițiativelor de finanțare sau a subvențiilor.

Totuși, MAN estimează că cererea companiilor de transport pentru camioane electrice va crește în viitor. Planul MAN este de a avea toți muncitorii departamentului de producție camioane din Munchen calificați pentru producția de serie a camioanelor electrice până la finalul anului 2023.

Din aceeași categorie...

Back to top button