Utilitare ușoare

MAN va testa folosirea de panouri fotovoltaice pe modelul electric eTGE

MAN Truck & Bus și producătorul de panouri fotovoltaice Sono Motors vor cerceta fezabilitatea tehnică și economică a integrării tehnologiei Sono Solar pe modelul electric MAN eTGE.

Cele două companii vor testa trei versiuni echipate cu panouri fotovoltaice Sono Solar: MAN eTGE furgon, MAN eTGE combi cu sistem de aer condiționat montat pe plafon și MAN eTGE frigorific.

MAN va testa folosirea de panouri fotovoltaice pe modelul electric eTGE

Testele se vor concentra pe a verifica dacă panourile fotovoltaice pot prelungi autonomia sau pot susține independent funcționarea sistemelor auxiliare (aerul condiționat sau agregatul de răcire).

”Este o oportunitate uriașă pentru Sono Motors să facă echipă cu un partener industrial atât de respectat ca MAN. Tehnologia Sono Solar oferă o platformă ușoară și adaptabilă, ideală pentru vehicule comerciale ușoare electrice cu baterii precum MAN eTGE. Abia așteptăm să cercetăm oportunitățile care vor rezulta din combinarea celor două tehnologii sustenabile”, a declarat Jona Christians, co-fondator și CEO al Sono Motors.

VEZI ȘI: A fost livrat primul camion MAN TGX Individual Lion S

”Ne vom combina cunoștințele și expertiza pentru a testa diferite prototipuri de vehicule cu panouri fotovoltaice. Obiectivul este de a afla cât de multă energie poate fi câștigată cu această tehnologie de-a lungul unui an. Apoi, vom evalua dacă tehnologia poate aduce un plus clienților și ajută la protecția mediului”, a spus și Dennis Affeld, vicepreședinte senior și șef de vânzări Truck & Van la MAN Truck & Bus.

Modelul eTGE  este răspunsul MAN pentru viitorul operațiunilor urbane și regionale. Vehiculul nu produce emisii locale și este semnificativ mai silențios decât unul cu motor cu combustie internă. În funcție de kilometrajul anual, eTGE poate fi operat mai economic decât un model diesel comparabil TGE: după aproximativ patru ani, investiția suplimentară este amortizată.

Datorită suprafețelor mai mari, camioanele, autobuzele șe vehiculele comerciale ușoare sunt mai potrivite decât autoturismele pentru integrarea panourilor solare. Totuși, această tehnologie nu își propune să înlocuiască sistemele de stocare a energiei, precum bateriile. Panourile fotovoltaice pot să acopere o parte din consumul de energie, fapt ce reduce nevoia de reîncărcare și prelungește autonomia.

Din aceeași categorie...

Back to top button