Camioane

Un model MAN eTGM este primul camion electric livrat în Spania

MAN a livrat un model eTGM de 26 de tone către rețeaua de supermarketuri Alimerka, acesta fiind primul camion electric care va opera în Spania.

Camionul pentru distribuție, echipat cu agregat de răcire și lift, are o autonomie de 180 km cu o singură încărcare. bateriile. Bateriile montate sub cabină și pe lateralele șasiului pot fi încărcate în 60-90 de minute, grație unei stații de încărcare rapide montată la centrul logistic din Lugo de Llanera.

Un model MAN eTGM este primul camion electric livrat în Spania

Acolo, compania a montat peste 7.500 de panouri solare. Astfel, o parte din energie necesară camionului electric provine din surse regenerabile. Alimerka va folosi camionul pentru livrări către magazinele din zonele Oviedo, Gijon și Aviles.

Compania estimează că acest MAN eTGM va parcurge anual aproximativ 60.000 km. Astfel, camionul electric va reduce emisiile de CO2 cu până la 60 de tone în fiecare an.

VEZI ȘI: Record de autonomie pentru MAN Lion’s City E: 550 km în condiții reale

”Camionul electric este sigur și foarte confortabil, dar în același timp contribuie și la un model de livrări mai eficient”, a declarat Manuel Enterría, Director de Logistică al Alimerka.

Cu ajutorul operării pe timp de noapte, compania a constatat o scădere a timpului de livrare și o îmbunătățire a punctualității livrărilor, deoarece traficul este mult mai lejer, iar locurile de parcare se găsesc mai ușor.

Rețeaua de supermarketuri Alimerka este foarte interesată de protecția mediului. În 2012, compania a început să-și convertească flota de utilitare pentru livrări urbane la modele electrice. Din 2019, toate camioanele folosite de Alimerka sunt alimentate cu LNG. Totul a culminat cu achiziționarea acestui MAN eTGM, primul camion electric din Spania.

Din aceeași categorie...

Back to top button