MAN începe producția de serie a gamei de autobuze electrice MAN Lion’s City E

MAN începe producția de serie a gamei de autobuze electrice MAN Lion’s City E
Începând cu luna octombrie, la fabrica MAN din Starachowice, Polonia, a demarat producția de serie a gamei de autobuze electrice Lion’s City E.

Gama de autobuze electrice MAN Lion’s City E a intrat în producția de serie, primul model produs la Starachowice fiind cel de 12 metri, care a fost comandat de compania de transport public din Hamburg-Holstein (VHH). Producția de serie a versiunii articulate a lui Lion’s City E va începe în prima jumătate din 2021.

MAN începe producția de serie a gamei de autobuze electrice MAN Lion’s City E

Deoarece gama de autobuze electrice MAN Lion’s City E va fi produsă pe aceleași linii de asamblare ca modelele din noua generație de autobuze, garantează un flux de producție ridicat, doar 30 – 40% dintre componente fiind diferite la modelul electric, comparativ cu celelalte versiuni.

În plus, MAN a investit și într-o linie de asamblare a componentelor electrice, baterii și alte componente de mare voltaj.

Linie de producție a gamei de autobuze electrice de la Starachowice este complet nouă și are aproximativ 3.500 de angajați, care au urmat cursuri intensive pentru ca totul să se desfășoare la cele mai înalte standarde.

VEZI ȘI: În 2020, Solaris a livrat 37 de autobuze și troleibuze în România

Prima comandă de 17 autobuze electrice, produsă pe noua linie de asamblare, va ajunge la compania de transport public din Hamburg-Holstein (VHH) până la sfârșitul acestui an. Următoarea comandă care va fi produsă la uzina din Polonia este pentru compania Nobina Sverige AB care va folosi 22 de modele MAN Lion’s City E în orașul Malmö din Suedia.

MAN începe producția de serie a gamei de autobuze electrice MAN Lion’s City E

Noua gamă de autobuze electrice a fost testată în condiții extrem de dificile. Testele de iarnă s-au desfășurat în Suedia, aproape de Cercul Arctic, la –30 de grade Celsius, iar testele de vară s-au desfășurat în Sierra Nevada, Spania, la temperaturi de +40 de grade Celsius.

Până la intrarea în producția de serie, autobuzul electric Lion’s City E a fost supus și unor teste extrem de solicitante în cele mai aglomerate orașe din Europa unde și-a dovedit eficiența, având o autonomie între 200 și 270 de kilometri.

Autonomia maximă obținută, dar în condiții speciale de test, a fost de 284 km. De asemenea, inginerii de la MAN au petrecut numeroase ore în tunelul de vânt cu modelul Lion’s City E apentru a găsi cele mai eficiente soluții din punct de vedere aerodinamic.

Follow #infotrucker