MAN Individual, noua divizie specializată în conversii și modificări a celor de la MAN

MAN Individual, noua divizie specializată în conversii și modificări a celor de la MAN
Începând cu această primăvară, MAN Truck & Bus a reunit activitățile sale de modificare și conversie a camioanelor, autocarelor și van-urilor sub o nouă identitate, MAN Individual.

Divizia MAN Individual se va ocupa de modificări specifice ale camioanelor, de la cabină, șasiu și transmisie până la personalizări adaptate carosierilor și echipamentelor speciale, respectiv soluții complete pentru autobuze și autoutilitare.

MAN Individual, noua divizie specializată în conversii și modificări a celor de la MAN

MAN Individual își va desfășura activitatea în locațiile MAN din München, Plauen și Wittlich din Germania și Steyr în Austria.

Pentru clienții care doresc un model MAN cu aspect unic, MAN Individual are o gamă largă de opțiuni de personalizare atât a interiorului, cât și a exteriorului. Fiecare vehicul personalizat de această divizie va avea aplicată pe panoul de bord o placă pe care va scrie “MAN Individual”.

Cerințele privind transportul de marfă și vehiculele implicate în acesta sunt extrem de variate. În ciuda gradului înalt de diversitate a modelelor vehiculelor comerciale produse în serie de MAN, cererea de produse personalizate speciale este în creștere.

De la aproximativ 2.000 de camioane modificate anual, cererea a crescut în 2017 la peste 4.500 de camioane, iar în 2018 la aproximativ 6.000 de unități. Și tendința indică creșteri suplimentare în 2019.

VEZI ȘI: Noul Opel Combo oferă mai multe sisteme de asistență decât modelele concurente

Principalii clienți ai unor astfel de vechicule speciale sunt șoferii proprietari și companiile mici, care desfășoară activități specifice într-un anumit segment.

Modificarea cabinei camioanelor
Modificările aduse cabinelor pun accentul pe extensii sau conversii ale acestora, de la coborârea acoperișului până la decuparea sau înclinarea acestuia. Spre exemplu, prin MAN Individual, MAN TGS a primit începând cu 2018 cabină pentru echipaj, lucru care în trecut era disponibil doar pentru seria TGL și TGM.

În general, aceste extensii de cabină sunt cerute de către serviciile municipale, organizațiile de protecție împotriva dezastrelor și pompieri pentru a extinde spațiul disponibil în interior.

Cabinele pentru echipaj de nouă persoane sunt produse plastic, întărit cu fibră de sticlă (GRP). Ușile sunt ridicate la marginea acoperișului pentru a intra și a ieși în siguranță.

MAN Individual, noua divizie specializată în conversii și modificări a celor de la MAN

MAN a efectuat cu această cabină pentru echipaj teste complete de impact înainte de a intra în producția de serie. Acesta a primit certificatul ECE R29 pentru protecția ocupanților de cabină.

Gama completă de produse MAN Individual cuprinde numeroase modificări suplimentare, cum ar fi cabina înjumătățită pentru transportul materialelor lungi, scaune pivotante și echipamente pentru școlile de șoferi.

MAN Individual poate, de asemenea, să ofere o gamă completă de echipamente pentru vehiculele de urgență, cum ar fi montarea dispozitivelor speciale de semnalizare, a stațiilor radio, a unui al treilea scaun în cabina și a cutiilor de depozitare.

Personalizare până la cel mai mic detaliu
Un domeniu suplimentar de expertiză al MAN Individual este personalizarea interioarelor și exterioarelor vehiculelor.

Atașarea consolelor din oțel inoxidabil în partea frontală, pe acoperiș și pe lateral, stickerele speciale și iluminarea personalizată a vehiculelor asigură un aspect unic.

În interior, clienții au posibilitatea de a-și extinde spațiul de depozitare prin instalarea unei unități de peretele din spate al cabinelor XLX și XXL.

Dacă este necesar, MAN Individual poate integra în cabină un cuptor cu microunde, un filtru de cafea, un fierbător de apă sau un TV cu ecran plat de 15.6’. De asemenea, MAN Individual oferă mobilier din piele, desene și decal-uri speciale.

Modificarea șasiului camioanelor
Șasiurile pregătite de MAN Individual satisfac cerințele speciale ale clineților și scutesc carosierii de modificări costisitoare și de durată.

MAN Individual, noua divizie specializată în conversii și modificări a celor de la MAN

Principalele modificări aduse șasiurilor se referă la ampatamanete, montarea unor axe suplimentare sau direcționale, întărirea sau deplasarea cadrului, precum și adăugarea și reglarea diferitelor echipamente pe cadru.

În principal, astfel de operațiuni sunt efectuate pentru vehicule municipale sau transport specializat.

Modificarea transmisiei camioanelor
În ceea ce privește transmisiile, cutia de viteze standard poate fi înlocuită cu o cutie de viteze automată cu convertizor de cuplu. De asemenea, MAN Individual poate monta prize de putere.

MAN Individual, noua divizie specializată în conversii și modificări a celor de la MAN

Pentru aplicații speciale, precum măturători sau vehicule pentru colectarea deșeurilor, MAN Individual oferă reductoare de viteze proiectate corespunzător pentru transmisie. În plus, MAN Individual poate monta la cerere și retarder.

Soluții personalizate pentru autocare, autobuze și van-uri
MAN Individual oferă, de asemenea, echipamente speciale de înaltă calitate și soluții complete pentru autobuze și van-uri, precum sisteme de infotainment inovatoare, iluminat special, dispunere specială a scaunelor, echipamente de bucătărie și facilități sanitare, regăsite în toate autocarele echipelor de fotbal pe care le-a creat.

MAN Individual, noua divizie specializată în conversii și modificări a celor de la MAN

Tot această divizie se ocupă și conversia modelului MAN TGE în microbuz, birou mobil sau vehicul pentru servicii de urgență.

Follow #infotrucker