Bus

MAN introduce strategia ”Autonomie maximă” pentru autobuze electrice

MAN oferă acum două strategii de utilizare a bateriilor autobuzelor electrice: noutatea este strategia ”Maximum Range” (Autonomie maximă), care oferă o autonomie zilnică mai mare. În curând, autobuzele electrice ale mărcii vor putea fi comandate și cu încărcare prin patograf sau un sistem de aer condiționat pe bază de CO2.

Pentru operatorii de transport public care au nevoie de o autonomie consistentă și sigură pe întreaga perioadă de utilizare a autobuzelor, strategia ”Reliable Range” de utilizare a bateriilor este ideală. În acest fel, vehiculul poate utiliza până la 65% din capacitatea bateriei, menținând mereu rezerve suficiente. În condiții favorabile, o autonomie de până la 270 km este posibilă pe întreaga durată de utilizare.

MAN introduce strategia ”Autonomie maximă” pentru autobuze electrice

Clienții MAN care utilizează autobuzele electrice pe rute mai lungi pot opta pentru strategia ”Maximum Range” (Autonomie maximă). În acest caz, procentul de utilizare a capacității bateriei crește până la 80%, cu o prelungire semnificativă a autonomiei zilnice.

Ca rezultat, operatorii beneficiază de o flexibilitate mai mare în folosirea autobuzelor electrice. Cu strategia ”Maximum Range”, autonomia poate ajunge până la 350 km, cu o capacitate utilă a bateriei de 384 kWh (sau 512 kWh pentru articulatul Lion’s City 18 E). Prin comparație, strategia ”Reliable Range” permite folosirea a până la 312 kWh (sau 416 KWh în cazul Lion’s City 18 E).

VEZI ȘI: Prim contact cu autobuzul electric MAN Lions City E, în București

Potrivit oficialilor MAN, durata de folosire a bateriilor este de până la 10 ani, sau chiar mai mult, în funcție de modalitatea de folosire. Experții MAN Transport Solutions pot sfătui și asista clienții în alegerea strategiei potrivite de utilizare a bateriei.

În viitor, MAN Truck & Bus va oferi și o nouă soluție de încărcare a bateriilor, cu ajutorul unui pantograf. În primă fază, puterea de încărcare va fi de maxim 150 kW. Clienții au de asemenea opțiunea de a încărca autobuzele electrice MAN Lion’s City E prin intermediul unui conector CCS. Ambele soluții sunt destinate încărcării la depou.

De la mijlocul anului 2022, autobuzele electrice MAN vor fi disponibile opțional și cu un sistem de aer condiționat pe bază de CO2, în locul refrigerantului R134a. Noul sistem este mult mai eficient și poate funcționa într-o gamă mai largă de temperaturi, care merg până la -20°C.

Din aceeași categorie...

Back to top button