MAN investeste 25 de milioane de euro pentru productia de camioane in Rusia

MAN a anuntat ca in curand va produce camioane in Rusia pentru piata locala si alte tari din Comunitatea Statelor Independente (CSI). Memorandumul de intelegere in acest sens a fost semnat pe 14 aprilie de catre CEO-ul MAN Truck & Bus, Georg Pachta-Reyhofen, si guvernatoarea orasului Sankt Petersburg, Valentina Matviyenko.

Acesta acopera o investitie planificata de 25 de milioane de euro pe care MAN ii va folosi pentru o unitate de productie in Sankt Petersburg la sfarsitul primului trimestru din 2012. Pe termen mediu, se estimeaza atingerea unei capacitati de productie de 6.000 de vehicule pe an.

MAN investeste 25 de milioane de euro pentru productia de camioane in Rusia

Potrivit CEO-ului MAN Trucks & Bus, Rusia are un potential de crestere foarte mare si joaca un rol central in strategia companiei de internationalizare. Astfel, din calitate de producator local, dispunand de proximitatea necesara fata de piata si de clienti, Georg Pachta-Reyhofen este de parere ca MAN Truck & Bus se va afla intr-o pozitie optima de a prelua o parte din cererea in crestere pentru vehicule comerciale indreptata in prezent catre Europa de Vest. Unitatea de productie va fi construita pe spatiile deja existente, autoritatile orasului rusesc garantand ca vor pune la dispozitie electricitate, apa curenta si gaze si vor sprijini imbunatatirea si intretinerea drumurilor de acces catre noua fabrica MAN.

Producatorul estimeaza ca, inca din 2012, un sfert dintre camioanele vandute in Rusia vor proveni din productia locala. Investitia MAN va atrage dupa sine si altele, ale furnizorilor. Cu o cota de piata mai mare de 30% inregistrata in 2010 pe segmentul de camioane noi de peste 6 t produse in Europa, si mai mare de 50% pe cel al autobuzelor si autocarelor importate mai mari de 12 m, numarul de vehicule MAN inmatriculate in Rusia depaseste in prezent 45.000 de vehicule.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.