Bus

MAN Lion’s City 12 E debutează și în Copenhaga

Operatorul danez Anchersen A/S a comandat 25 de autobuze electrice MAN Lion’s City 12 E, care vor fi livrate și folosite până la finalul anului în capitala Copenhaga.

Locuitorii și turiștii din Copenhaga vor putea circula în curând cu 25 de autobuze electrice MAN Lion’s City 12 E. Vehiculele vor fi operate de compania Anchersen A/S, care a comandat primele autobuze electrice MAN din Danemarca.

MAN Lion’s City 12 E debutează și în Copenhaga

”În urmă cu câteva luni, Nobina Suedia a comandat 22 de unități Lion’s City E  pentru orașul Malmö. Suntem încântați de noua comandă, care devine cea mai importantă de până acum din Scandinavia. Este minunat să vedem că autobuzele noastre electrice sunt primite atât de pozitiv de piață”, a declarat Rudi Kuchta, șeful diviziei de autobuze a MAN Truck & Bus.

VEZI ȘI: Prim contact cu autobuzul electric MAN Lion’s City E, în București

Autobuzele vor fi livrate până la finalul anului și vor fi utilizate pe ruta 7A din Copenhaga. Aceasta trece prin centrul orașului și este folosită anual de 4,3 milioane de pasageri.

”Pentru noi, autobuzele electrice sunt o prioritate. Pentru a face transportul urban cât mai sustenabil posibil, noile autobuze vor fi alimentate doar cu electricitate provenită din surse regenerabile. Astfel, ele vor oferi servicii silențioase complet fără emisii”,a spus și Poul Anchersen, CEO și proprietar al Anchersen A/S.

Autobuzele comandate vor avea o capacitate de 76 de pasageri. MAN utilizează pentru autobuzul său electric o soluție cu motor electric montat central pe axa spate. Acesta este alimentat de baterii de 480 kWh, montate în plafon. Autonomia este de cuprinsă între 200 și 270 km pe întreaga durată de viață a bateriilor.

Anchersen A/S plănuiește să construiască și un port de încărcare cu 25 de stații la depoul său din Jernholmen. După livrarea noilor modele electrice, operatorul va deține o flotă de aproximativ 200 de autobuze.

Din aceeași categorie...

Back to top button