MAN Lion’s City E a impresionat în testele operaționale din Linz

Autobuzul MAN Lion's City E a impresionat în testele operaționale din Linz
Autobuzul electric MAN Lion's City E s-a descurcat excelent în testele operaționale derulate timp de 4 zile pe cele mai solicitante trasee din Linz.

Compania de transport public din Linz exploatează modele MAN Lion’s City EfficientHybrid și este în căutarea unor soluții și mai prietenoase cu mediul, obiectivul fiind ca toată flota să fie compusă în viitorul apropiat din autobuze 100% electrice. În prezent, 75% dintre călătorii LINZ AG LINIEN circulă în modul electric.

MAN Lion's City E a impresionat în testele operaționale din Linz

Autobuzul electric MAN Lion’s City E a fost prezentat oficial în Austria, anul trecut, în cadrul conferinței anuale dedicate prezentării noilor mijloace de transport în comun. În urma aceste prezentări, modelul MAN Lion’s City E a ieșit pe străzile din Linz la jumătatea lunii mai, pentru o perioadă de test de patru zile.

Autobuzul electric a circulat pe cele mai solicitante linii operate de compania de transport public LINZ AG LINIEN pentru a vedea cum accelerează, cum reacționează la urcările în pantă, care este autonomia reală în aceste condiții, care este perioada necesară pentru încărcare și care este confortul de care se bucură pasagerii la interior.

Managerii de flote din cadrul companiei LINZ AG LINIEN au fost impresionați de eficiența în trafic și de modul în care autobuzul a rulat pe străzile în pantă din oraș, de autonomia acestuia și de rapiditatea cu care se reîncărcă bateriile.

Șoferii au fost impresionați de postul ergonomic de condus și de poziționarea eficientă a tuturor elementelor de control pe bord, ceea ce permite șoferului să se concentreze 100% pe ceea ce se întâmplă în trafic.

Autobuzul MAN Lion's City E a impresionat în testele operaționale din Linz

Versiunea de 12 metri a modelului este disponibilă cu o putere între 160 kW și maximum 240 kW. Energia provine de la un set de baterii modulare cu o capacitate de 480 kWh. Autonomia modelului Lion’s City E este de aproximativ 200 de kilometri, pe toată durata de viață a bateriei, în condiții favorabile putând ajunge la aproximativ 270 km. În versiunea lungă de 12 metri capacitatea este de până la 88 de pasageri.

Orașul Linz este al treilea ca mărime din Austria și în flota de transport public vor fi 88 de autobuze MAN Lion’s City EfficientHybrid până în 2024, factorii decisivi pentru alegerea acestora fiind eficiența și protecția mediului înconjurător.

VEZI ȘI: În iulie, traficul de camioane a crescut cu 1.9% în Germania, însă volumul rămâne scăzut

Livrarea acestei comenzi a început deja, iar pe liniile din orașul Linz vor circula atât modele de 12 metri, cât și de 18 metri. Conform contractului, până în 2024 vor fi livrate toate cele 88 de autobuze, suportul tehnic fiind oferit de MAN Truck & Bus Center Ansfelden.

Aceste autobuze sunt echipate cu motoare diesel ultramoderne care corespund normelor de poluare Euro 6d și care dispun de tehnologia MAN EfficientHybrid. Acest sistem oferă o reducere semnificativă a consumului de combustibil și a emisiilor de noxe ajutând la îmbunătățirea calității aerului în centrele marilor orașe.

MAN Lion's City E a impresionat în testele operaționale din Linz

În afara aspectelor legate de eficiență, consum și protecția mediului, pentru compania LINZ AG LINIEN siguranța și confortul pasagerilor joacă de asemenea un rol crucial. Toate autobuzele sunt echipate cu cele mai noi sisteme de asistență la condus pentru șoferi și cu toate sistemele de siguranță pentru pasageri. De asemenea, cabina șoferului este protejată suplimentar cu un perete de plexic care ajută la prevenirea unor posibile infectări cu noul coronavirus.

Pentru confortul pasagerilor, autobuzele sunt echipate cu internet, porturi USB, scaune tapițate cu piele, aer condiționat și sistem de încălzire.

Cu noua generație de autobuze MAN Lion’s City, producătorul german oferă soluții sigure pentru transportul public de călători acestea fiind echipate cu tehnologii de ultimă oră și cu o gamă variată de motorizări care să corespundă celor mai exigente nevoi a oricărui operator de transport public din orașele din Europa.

Follow #infotrucker