BusIAAȘtiri

MAN Lion’s City GL CNG este Bus of the Year 2015

Autobuzul urban MAN Lion’s City GL CNG a fost votat de juriul internațional format din jurnaliști de specialitate Bus of the Year în 2015, acesta fiind unul din cele mai prestigioase trofee din segmentul vehiculelor dedicate transportului de persoane.

Autobuz urban articulat alimentat cu gaz, cel mai lung vehicul (18.75 m) aflat în competiție a impresionat juriu internațional de jurnaliști în cadrul Bus Euro Test prin performanțele trenului de rulare, calitatea materialelor folosite și a finisajelor dar mai ales prin nivelul ridicat de confort pentru pasageri și șofer.

MAN Lion’s City GL CNG a fost votat Bus of the Year în 2015 în detrimentul unor competitori puternici precum Iveco Urbanway Full Hybrid (articulat), Mercedes-Benz Citaro G, VDL Citea SLFA 180 și Scania Citywide LF.

MAN Lion's City GL CNG este Bus of the Year 2015

MAN Lion’s City GL CNG este echipat cu motor MAN E2876 LUH07 Euro 6, de 12.8 l, ce dezvolta 310 CP la 2.000 rpm și oferă un scăzut nivel de poluare și în același timp o soluție de mobilitate economică pentru traficul urban. Alimentat cu biogaz sau egaz obținut din surse naturale, autobuz articulat al nemților este mai puțin poluant chiar și față de un autobuz electric. În ceea ce privește transmisia, MAN a optat pentru o cutie automată de la Voith cu patru trepte (3+1).

Capacitatea totală a lui MAN Lion’s City GL CNG este de 141 de locuri. Vehiculul este configurat cu cinci uși de acces, pentru utilizarea cât mai bună a spațiului și optimizarea timpilor de oprire în stații. Cele 38 de scaune pentru pasageri sunt în ton cu interiorul, la care se adaugă alte trei scaune rabatabile pe peretele dreapta-față, ce pot fi blocate printr-un dispozitiv special de șofer, pentru a asigura mai mult spațiu în salon când este aglomerat.

Din aceeași categorie...

Back to top button