Camioane

MAN prezintă sistemul de camere MAN OptiView într-un turneu european

În luna august, MAN Truck & Bus prezintă noile sale camioane cu sistemul de camere digitale MAN OptiView într-un turneu prin șase țări europene.

Până la 24 august, șoferii sunt invitați să-și testeze abilitățile de condus cu noul sistem MAN OptiView, care elimină punctele oarbe și îmbunătățește vizibilitatea în situațiile dificile. În plus, monitoarele OptiView găzduiesc acum avertizările sistemului de asistență la viraj.

MAN prezintă sistemul de camere MAN OptiView într-un turneu european

Turneul informativo-distractiv TruckLife Tour se desfășoară în spații de servicii de pe rute europene importante. El a început în Germania, la Euro Rastpark din Schweitenkirchen, lângă Munchen. El a continuat în weekendul trecut în Italia.

Etapele următoare ale turneului sunt:

  • Polonia (10-11 august): Port 2000 Marcinkiewicz spółka jawna
  • Belgia (13 august): Europastraat 10, 2321 Meer
  • Spania (17-18 august): Calle Barreiros 1, Poligono Padrosa, 17730 Llers, Girona
  • Franța (23-24 august): L’Escale Village pl Marcel Dassault Rte Nationale 20, Déols, 36130

MAN prezintă sistemul de camere MAN OptiView într-un turneu european

Provocarea șoferilor va fi de a face un slalom și a parca cu spatele, la bordul unui TGX echipat cu sistemul OptiView. Cei interesați pot asista și la prezentări despre noile camioane MAN, dar și să doarmă o noapte într-o cabină TGX.

Sistemul MAN OptiView va fi putea fi comandat opțional din luna octombrie. Sistemul înlocuiește oglinzile laterale și cele de colț cu camere video. O altă opțiune este montarea unei camere pentru mers cu spatele.

VEZI ȘI: 26 de patroni și șoferi arestați în Spania pentru utilizarea de tahografe manipulate

Camerele arată ce se întâmplă în jurul camionului pe două ecrane mari de înaltă rezoluție, montate pe stâlpii parbrizului. Șoferii pot selecta o varietate de opțiuni pentru modul de vedere.

În viraje, sistemul oferă o combinație ideală între detecția prin radar a obstacolelor și avertizările necesare, dar și reprezentarea vizuală a zonele din dreapta, stânga și fața camionului, fără puncte oarbe.

În plus, sistemul îmbunătățește siguranța personală a șoferului în timpul pauzelor din parcări. Acesta va putea să verifice ce se întâmplă în jurul camionului fără a părăsi cabina și chiar fără a trage jaluzelele.

Din aceeași categorie...

Back to top button