Economic

MAN vinde fabrica din Plauen producătorului de vehicule speciale BINZ

Conducerea MAN Truck & Bus SE a ajuns la un acord preliminar pentru vânzarea fabricii din Plauen către producătorul de vehicule speciale BINZ.

Baza acestui aranjament este un acord cu reprezentanții angajaților. În septembrie 2020, MAN a anunțat un plan de restructurare care cuprindea inclusiv opțiunea de a închide centrul de modificare a autobuzelor din Plauen.

MAN vinde fabrica din Plauen producătorului de vehicule speciale BINZ

BINZ este un producător tradițional de vehicule speciale, cu sediul în Ilmenau (Turingia). În afară de apropierea geografică, expertiza vastă a angajaților din Plauen în domeniul modificării vehiculelor a fost un factor decisiv în interesul BINZ pentru această achiziție. În afară de terenuri și facilitățile de producție, compania va prelua și toți angajații.

”Sunt încântat că putem deschide o perspectivă nouă pentru viitorul angajaților noștri din Plauen, sub un alt proprietar. Sunt fericit că o companie respectată precum BINZ va continua tradiția producerii de vehicule comerciale din Plauen”, a declarat Andreas Tostmann, președinte al consiliului executiv al MAN Truck & Bus SE.

VEZI ȘI: De 8 martie, MAN devine WoMAN

”BINZ a generat în ultimii ani creșteri ale vânzărilor de 25% anual. Avem nevoie de mai mulți angajați care ne pot ajuta să definitivăm proiectele viitoare. Din acest motiv, sunt încântat că noii noștri colegi din Plauen au intrat în familia BINZ”, a spus și Cathrin Wilhelm, CEO al BINZ.

Părțile plănuiesc completarea tranzacției înainte de 1 aprilie 2021. La fabrica din Plauen, MAN Truck & Bus se ocupa de modificările pentru autobuze și vanuri. Aceste operațiuni vor fi făcute în viitor în fabricile de bază pentru respectivele vehicule.

Din aceeași categorie...

Back to top button